kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İnsan ticaretinde transit nokta

Giriş Saati : 04.11.2008 09:49
Güncelleme : 04.11.2008 23:36
Yeni Haber
Avusturya Kadın Bakanı Heidrun Silhavy, insan ticaretinde transit nokta haline geldiklerini söyledi. Bakan Silhavy yaptığı basın açıklamasında, insan ticaretinin kriminal suçlar arasında en çok para kazandıran suç olduğunu belirterek, "istatistiklere göre, mafya insan ticaretinden her yıl 35 milyar dolardan fazla gelir elde ediyor. Parasının cazibesinden dolayı, insan ticareti suçu çok hızlı bir artış gösteriyor. İnsan ticaretinin en büyük mağdurları kadın ve çocuklar oluyor" dedi. Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu'nun (UNICEF) açıkladığı istatistiklere göre, Viyana'da sadece son birkaç yılda, bin 300 civarında çocuk, insan ticaretiyle mücadele kapsamında kurtarıldı.

Silhavy Avusturya'nın, Orta Avrupa'da bulunması nedeniyle sahip olduğu coğrafi özelliklerinden dolayı insan kaçakçılığında ana transit bölge ve uluslararası insan trafiğinin hedefi haline geldiğini vurgulayarak, "Avusturya, bu duruma göz yummayacaktır" ifadesini kullandı.

Uluslararası işbirliğini artırmanın ve insan ticaretine karşı etkin mücadelenin yanı sıra, Avusturya Devleti'nin mağdurlara yönelik de özel çalışmalar yapacağını bildiren Silhavy, bu kapsamda mağdurların psikolojik destek alacağını, fiziksel problemleri için terapi göreceklerini ve konaklamaları için kendilerine mekanlar tahsis edileceğini dile getirdi.

Öte yandan, Avusturya Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki İnsan Ticaretiyle Mücadele Birimi tarafından verilen bilgiye göre, her yıl 2.4 milyon insan ticareti mağduru ortaya çıkıyor.

CİHAN