kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton

F1 şampiyonunu 1 milyar $ bekliyor

DIŞ HABERLER
03.11.2008
Formula 1'i zirvede tamamlayan 23 yaşındaki siyahi pilot Hamilton reklam gelirleri ve sponsorlarla İngiltere'nin ilk 1 milyar dolarlık sporcusu olma yolunda..
Dünyanın en önemli spor organizasyonları arasında bulunan Formula 1 yarışlarının 2008 sezonu, Lewis Hamilton'un şampiyonluğu ile noktalandı. McLaren Mercedes F1 takımının İngiliz pilotu Hamilton, yaklaşık 1 buçuk milyar kişinin yakından takip ettiği heyecan dolu yarışların sonunda birçok ilke imza atarak adını tarihe yazdırdı. İnanılmaz bir bitişe sahne olan Brezilya Grand Prix'ini beşinci bitiren 23 yaşındaki Hamilton, yarışı kazanan Felipe Massa'nın bir puan önünde tarihin en genç F1 şampiyonu unvanını aldı. 12 yıl aradan sonra 98 puan toplayarak ülkesine F1 şampiyonluğunu getiren Hamilton'un başarısı başta İngiltere BaşbakanıGordon Brown olmak üzere her kesimin takdirini topladı.

İSTANBUL'UN YERİ AYRI...
McLaren Mercedes aracı ile genç yaşta adını tüm dünyaya duyurmayı başaran Hamilton ayrıca 2008'in en çok kazanan sporcusu da oldu. Şampiyonluktan sonra yılda en az 100 milyon sterlin (254 milyon YTL) kazanması beklenen genç pilot, ünlü futbolcu Beckham ile golfçü Tiger Woods'u da geride bıraktı. Hamilton, İngiltere'nin ilk 1 milyar dolarlık (1.5 milyar YTL) sporcusu unvanına koşuyor. Kariyerine 10 yaşındayken kartingle başlayan Hamilton, dünyada 'Siyahi Michael Schumacher' olarak görülüyor. Efsane Alman pilot Schumacher genç pilot için "7 kez dünya şampiyonluğu rekorumu Hamilton kırabilir" dedi. F1 tarihinin ilk siyahi yarışçısı olan Hamilton, resmi yarış kariyerindeki en anlamlı birinciliğini ise 2006'da Türkiye'de kazandığı 'GP2' yarışı olarak görüyor.
Haberin fotoğrafları