kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sabit telefona boykot çağrısı

Giriş Saati : 25.10.2008 17:01
Güncelleme : 25.10.2008 17:13
Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, Telekom'un mahkeme kararlarına rağmen sabit ücret adı altında soygun yaptığını belirterek, tüketicileri 1 Kasım'da sabit telefon kullanmamaya çağırdı.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), Tüketici Dernekleri Federasyonu ve TÜKODER'in 59 şubesini Eskişehir'de ağırlıyor. 2 gün sürecek toplantılarda öncelikli gündem maddesi geçtiğimiz günlerde yapılan zamlar oldu. Toplantıların diğer gündem maddeleri ise Tüketici Yasası, Telekom'un sabit ücret uygulaması, elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar ve dolaylı vergiler gibi konular oldu.

TÜDEF Genel Başkanı Çetin düzenlediği basın toplantısında, Türk Telekom'un vatandaşlardan sabit ücret aldığını belirterek, haksız kazanç elde ettiğini iddia etti. Ayrıca, ADSL hizmetiyle ilgili olarak Türk Telekom'un haksız uygulamaları olduğunu öne sürdü.

Teknik olarak, ADSL hizmetinin sabit telefon hattı olmadan verilmesi mümkün olduğunu vurgulayan Çetin, "Türk Telekom, neden sabit telefon bağlatıyor evlere? Çünkü 29 YTL internet ücreti alırken, yanından sabit telefondan da 15 YTL ücret alıyor." diye konuştu. Sabit telefon olmadan da internet hizmeti alınabildiğini aktaran Çetin, "Bir mağazaya gidiyorsunuz bir pantolon alıyorsunuz. Tam kasaya gelince bu kravatı da almak zorundasınız deniyor." diyerek, Telekom'un uygulamasını eleştirdi.

Telefon görüşmelerinden alınan vergileri de eleştiren Çetin, "Elimde 0,29 Ykr'lik bir fatura var. Alınan vergilerle rakam 14 YTL'yi buluyor. 30 kat daha fazla fatura geliyor." derken, yapılan haksızlığa karşı tüketicileri 1 Kasım'dan itibaren sabit hatlı telefon kullanmamaya çağırdıklarını söyledi.

(CİHAN)