kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ünlü rockçı Bruce Springsteen, Obama'nın mitingine katılıp destek verdi.

'Bir rüya gördüm Obama başkandı'

BİLGE ESER SABAH
03.11.2008
Ve sonunda beklenen gün geldi... ABD'de 100 milyona yakın seçmen bugün 2012'ye kadar ülkelerini yönetecek başkanı seçecek. Son kamuoyu araştırmalarına göre, ülkenin ilk siyahi başkan adayı olarak tarihe geçen Demokrat aday Barack Obama, bu kez adını "ilk siyahi başkan" olarak yazdırmaya çok yakın. Birkaç yıl öncesine kadar kimsenin adını bile duymadığı 47 yaşındaki genç ve karizmatik lider, bugün tecrübeli senatör, Vietnam gazisi John McCain'i yenmeye çok yakın.

OBAMA ÇOK KEYİFLİYDİ
Son gezilerinde, soğuk tavrını bırakarak kahkahalar atan Obama'nın, yarın da aynı mutluluğa sahip olup olmayacağı herkesin konuştuğu tek konu. Seçilmemesi halinde siyahilerin taşkınlık yapmasından endişe eden polis, bugün Chicago'da yapılması planlanan "seçim kutlamasında" güvenlik önlemlerini en yüksek seviyeye çıkardı. Grand Park'taki geceye 70 bin kişinin katılması beklenirken bileti olmayanlara "evden çıkmayın" uyarısı yapıldı. Aynı meydan, 40 yıl önce yapılan Vietnam karşıtı gösterilere ev sahipliği yapmış ve çok sayıda kişi burada yaralanmıştı. Adaylar seçime doğru son iki günlerini, kararsız eyaletlerde geçirdi. Obama, Ohio'nun Cleveland kentinde ülkede "The Boss" olarak tanınan rock şarkıcısı Bruce Springsteen tarafından anons edildi. Obama'dan önce sahne alan Springsteen, izleyenleri coşturdu. 8 yılın sorumsuz, ahlaki çöküntüdeki bir yönetimle geçtiğini söyleyen rock şarkıcı, "Bush, arkasında Irak, Katrina ve finans kriziyle sona eriyor. Ama bizim inandığımız bir rüya var. Ve 1000 tane Bush, 1000 tane Cheney de gelse, bu rüyayı bitiremeyecek" dedi. Springsteen'in ardından sahneye eşi ve kızlarıyla çıkan Obama'nın mutluluğu yüzünden okunuyordu. 80 bin kişiye hitaben yaptığı konuşmasında, sürekli kahkahalar attı. Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin McCain'i desteklediğini açıklamasıyla dalga geçen siyahi lider, "Evet bu çok iyi oldu. Çünkü McCain gerçekten bu desteği almak için çok uğraştı" ifadelerini kullandı.

MCCAİN UMUTLU
Cumhuriyetçi aday McCain ise cumartesi gecesi "Saturday Night Live" programına katılarak izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. 72 yaşındaki senatör, seçimden bir gün önce 5 eyaleti gezdi. Seçimleri kazanacaklarını söyleyen McCain, seçim gecesinde kendi seçim bölgesi ve eyaleti olan Arizona'da bulunacak. Ancak Demokratların sokak gösterilerinin aksine, kapalı bir salonda çok az davetliyle olası bir zaferini kutlamaya hazırlanıyor.