kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bu program düşünen beyin ve sıkılmış insanlara

BELGİN ÇOBAN
03.11.2008
MTV'deki 'İkilem' programı cuma geceleri 22.00'de başlıyor, 90 dakika süren program canlı yayınlanıyor. Toprak Sergen diyor ki; "Futbolda topa zamanında girmek zorundasın. Erken girersen geçer, geç girersen sarı kart yersin. Ben defans oynuyorum üstelik! Herkes ileri gider Türkiye'de arka tarafı boş bırakırlar, sonra da elleri bellerinde birbirlerine bağırırlar. Ben o gerideki adamım işte! Dolayısıyla performanslar sırasında ben canlı yayına inanıyorum. Canlı yayın olunca numara yapamazsın! Benim programımda olduğu gibi." Bu hafta dördüncü bölümü ekrana gelecek olan 'İkilem' biraz karışık bir program aslında. O yüzden izlemek gerek! "Gerçekten çok başarılı bir ekiple çalışıyorum" diyen Sergen, anlatıyor: "Bu ülkede çok fazla düşünen beyin olduğuna ve çok fazla sıkılmış insan olduğuna inanıyoruz. Bu insanlara bazı programlar yapmak gerektiğine inanıyoruz. Temel mantıkta özgür düşünce ve eğlenceyi anlattığımız bir pist oluşturmaya çalışıyoruz... Bize okulda şunu öğrettiler; tiyatro dünyanın merkezidir, en önemli sanat dalıdır. Yok öyle bir şey! O zaman müzik ne olacak, video art ne olacak?"

NE OLDUĞUNU SEN GEL VE İZLE
* Sen bunları programında yansıtıyorsun?
Evet. Bir de benim kendi özel performanslarım olması gerekiyor. Biz programdan önce hiçbir şey söylemiyoruz. İzleyici orada olacaklara dair hiçbir şey bilmiyor. Tanıtımlarda da "O geliyor, bu geliyor, Marlbora var, Kent var" demiyoruz! Ne olduğunu sen gel, gör ve izle. Bizimle beraber o anda serbest bilinç akışıyla yakalamanı istiyoruz. Ve biz özgür düşünce ve eğlence pisti diyoruz bu programa. Özgür düşünce, oylamalar, eğlence ve pist.

* Neden ikilem? Düşündürtmek için mi?
Ben insanların düşündüğünden adım gibi eminim. Altını kazıya kazıya çiziyorum; bazıları, insanların düşünmediğini zannediyor! Etrafımdaki herkes şunu diyor; "Ya çok sıkıldık, değişik bir şeyler yapılsın, farklı programlar olsun." Ben MTV'de Avrupa'ya da yönelik bir şey yapıyorum, Anadolu'ya da yönelik bir şey yapıyorum. Programa Dünya Salsa Şampiyonu Fransız Salah da geliyor, sokakta 65 yaşındaki ayakkabı boyacısı dededen tut, 17 yaşındaki Nevşehir'li Mustafa'nın da fikrini alıyoruz.

* Bu programın amacı bu mudur?
Amaçlarından biri budur. Bir başka amacı şudur; herkesin her yerde görebileceği performansı bizde göremezsiniz. Bizdeki müzisyenler akustik performans yapar, canlı olması şartıyla! Ünlülerden tek şey rica ediyoruz; alanlarının dışına çıkmalarını...

* Her hafta bir ikilem var, bu haftaki ne?
Bu cuma Fenerbahçe-Galatasaray ikilemi konuşulacak. Anadolu temsilcileri de gelecek programa. Bu arada benimle bağlantıya geçmek isteyenler www.topraksergen.com'dan iletişim kurabilir...