kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Brokolili makarna

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün ve yapışmaması için, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Brokolileri temizleyip bir kaba alın. Üzerine kaynar su döküp 2 dakika bekletin ve soğuk suya atın. Sosisleri ve biberleri küçük küçük doğrayın. Sosisleri bir çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Pişmelerine yakın, üzerine biberleri de ekleyin ve 1-2 dakika birlikte pişirip ocağı kapatın. Domateslerin kabuklarını soymadan 4'e bölün. Sarmısakları incecik kıyın. Büyük bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, sarmısakları karartmadan kavurun. Üzerine domatesleri, brokolileri ve kaparileri de ilave edip, birlikte 2-3 dakika çevirin. Hazırladığınız bu sebzeli karışım sıcakken, makarnanın üzerine sosislerle birlikte dökün. Kalan yağı makarnanın üzerine gezdirin. Kıyılmış nane, maydanoz ve reyhanı da ekleyip servis yapın.

MALZEMELER
*
1 paket makarna
* 250 gr. brokoli
* 5 adet uzun sosis
* 3 adet sivri biber
* 7-8 adet orta boy domates
* 3 çorba kaşığı kapari
* 10 adet siyah zeytin
* 8 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1'er çorba kaşığı ince kıyılmış nane, maydanoz, reyhan
* 4 diş sarmısak
* Tuz

Minik kare pastalar
Yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine sıvıyağ, kakao, vanilya, süt, tarçın ve neskafeyi ekleyip karıştırın. Karışımdan bir su bardağı ayırıp, kalana un, ceviz ve kabartma tozunu koyun. Karışımı, yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkınca, üzerine ayırdığınız karışımı dökün. Soğuduktan sonra keki enlemesine 4 parçaya bölün. İçinin kremasını hazırlamak için; tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencerede çırpın. Tencereyi orta ateşteki ocağa koyun. Karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Krema piştikten sonra tereyağını ekleyin ve soğumaya bırakın. Hazırladığınız kremayı, kekin 4 katına dökün ve pastayı ortadan bölerek iki küçük pasta elde edin. Pastaların en üstünü de krema ile sıvayın. Bitter çikolatayı eritip, pastalara sürdüğünüz kremanın üstüne dökün. Pastaları, krem şanti ve çileklerle süsleyerek servis yapın. kişilik

MALZEMELER
Keki için:
* 4 adet yumurta
* 2 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 6 çorba kaşığı kakao
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 çorba kaşığı nes-kafe
* 1 su bardağı un
* Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
* 1 paket kabartma tozu İçinin kreması için:
* 2 adet yumurtanın sarısı
* 2 su bardağı süt
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 3 çorba kaşığı un
* 1 paket vanilya
* 1 çorba kaşığı vanilya
* 1 çorba kaşığı tereyağı Süslemek için:
* 1 paket bitter çikolata (80 gram)
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 8-10 adet çilek

Kremalı bisküvi
Un ve pudra şekerini karıştırın. Margarin, yumurta akı ve vanilyayı da ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru ikiye ayırın ve yarısına 3 çorba kaşığı kakao ekleyip yeniden yoğurun. Hamurları 15 dakika dinlendirin. Sonra bir merdane ile yarım cm kalınlığında açıp bardak ağzı ile yuvarlak şekiller kesin. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Krem şantiyi sütle çırpın ve koyulaşınca üzerine kakaoyu ekleyip, hafifçe karıştırarak iki renkli krema elde edin. Daha sonra hazırladığınız kremayı bir sıkma torbasına doldurup şekilli olarak kakaolu bisküvilerin üstüne sıkın. Sade bisküvileri de bunların üstüne kapatın. Bisküvilerin üstlerini kalan krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

* Bir buçuk su bardağı un
* 1 su bardağı pudraşekeri
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 adet yumurta akı
* 1 paket vanilya
* 3 çorba kaşığı kakao Krema için:
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı kakao