kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kraliçe Defne karakteri anneleri etkisi altına aldı

HAYATİ GÖK / MAGAZİN
02.11.2008
'Kayıp Prenses' dizisinin güzel kraliçesi Defne'yi oynayan Yıldız Çağrı Atiksoy: 'Defne'nin kızı için tüm gücü ile mücadele etmesi annelerin takdirini topluyor'..
Fantastik-drama türüyle Türkiye'de bir ilk olan 'Kayıp Prenses' atv'de pazar günleri ekrana gelmeye devam ediyor. Dizinin başrolündeki Yıldız Çağrı Atiksoy periler ülkesinin güzel kraliçesi Defne karakteri ile izleyicilerin beğenisini kazandı. Daha önce 'Aşk Oyunu' ve 'Ahh İstanbul' gibi yapımlarda rol alan Atiksoy 1986 İzmir doğumlu...

* Yıldız Çağrı Atiksoy kimdir? Tanıyabilir miyiz.
1986 İzmir Karşıyaka doğumluyum. İki yıl İzmir Ege Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldım. Şu anda Plato Film'de Sinema Teknik ve Oyunculuk Bölümü'nde okuyorum. 2001 yılında Hey Girl dergisinin yaptığı kapak kızı yarışmasında yüz güzeli seçildim.

DEFNE ÇOK SEVİLİYOR
* İnsanların oynadığınız karakter hakkındaki görüşleri nasıl?
Dizide aşkı, mücadeleyi ve bir annenin dramını yansıtıyoruz Aldığım tepkilere göre Defne karakterini seyirci benimsedi. Kızı için mücadele etmesi annelerin beğenisini topluyor. Eşini ve kızını korumak için yaptığı şeyler, kötülüklere karşı dik durabilmesi insanların gözünde Defne'yi güçlü kılıyor.

* Rol yaparken kendinizi bir anne ya da bir peri gibi hissediyor musunuz?
Çocuğum olmadığı için bir anne gibi hissedemem.. Ama peri gibi hissettim diyebilirim. Mesela, İstanbul trafiği malum. Yolda bazen aklıma geliyor, şu an keşke kuş olup uçabilsem diye...

UÇMAYI İSTERDİM
* Özel güçleriniz olsaydı neler yapmak isterdiniz?
Eğer bir peri olsaydım kendi dizimi günün birincisi yapardım. (gülüyor)

* Bir peri mi yoksa anne olmak mı daha büyüleyici?
Cevabım ikisinden de yana olur. (gülüyor)

* Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?
Setten arta kalan zamanlarımda, diğer arkadaşlarımdan geri kalmamak için okula gidiyorum. Aksatmadan spor yapmaya çalışıyorum. Her hafta mutlaka sinema ya da tiyatroya gitmeyi ihmal etmiyorum.

* Nefret ettiğiniz şey?
Hem aptal, hem de şımarık ve ukala insanlardan nefret ederim. Asla çevremde de kaprisli insanları istemem. Ayrıca saygısızlığa da tahammül edemiyorum.

* Korkularınız neler?
Çoğu oyuncu gibi, yaptığım işin beğenilmemesi korkusunu yaşarım. Bir de herkes gibi yaşlılıktan, ölümden, yalnızlıktan korkarım.

* Takıntılı olduğunuz konular var mı?
Çok fazla takıntım yoktur aslında. Ama en belirgin olarak, simetri takıntım vardır.

* Bugüne kadar hayatınızdaki en büyük mutluluk nedir?
Yaşıtlarıma göre çok daha iyi bir yerde olup sevdiğim işi yapmak. Kendi ayaklarım üzerinde durabilmek çok büyük bir mutluluk.