kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yüzmeye bürokrasi engeli

Öner ŞAN
01.11.2008
Annesiyle Yunan adası Meis'ten Kaş'a yüzmek isteyen Ege'nin hevesi yarıda kaldı. Türkiye, "Dışişleri'nden izin gerekiyor" dedi..
İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu Nazan Koçak'ın otistik doğan ve hastalığı nedeniyle konuşamayan 13 yaşındaki oğlu Ege Çetin'in projesi bürokrasiye takıldı. Ege, otistik bireylerin topluma kazandırılması ve toplumsal duyarlılığın kazanılması aynı zamanda da "Uluslararası Otistik Yaşam Köyü" projesine destek için, annesiyle birlikte Yunanistan'ın Meis Adası'ndan Antalya'nın Kaş ilçesine yüzmek istedi. Anne, önceki gün Meis Adası Belediye Başkanı Pavlos Paniyaris ile görüştü. Başkan, "Hemen yarın yapın" diyerek gerekli izinleri aldı.

HEVESLERİ KURSAĞINDA KALDI
Daha sonra Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer'le görüşen anne, yalnızca söz aldı. Hazırlıklar yapıldı. Bir tekneyle Kaş'a geldiler. Tekneyle karşıya geçecekler ve yapılan planlamaya göre 3.5 saatte Kaş'a yüzeceklerdi. Üstelik Meis'te heyecanla anne ile oğlu bekleniyordu. Ancak limanda, "İzin alınmadığı için" gidemeyecekleri bildirildi. Kaş Liman Başkanı Feridun Çelik ile görüşen Nazan Koçak, "Meis'ten Kaş'a yüzmek illegal bir olay olur. Gerekli izinleri almanız gerekir" yanıtını aldı.

OTİSTİKLERE DESTEK İÇİN
Nazan Koçak, Belediye Başkanı'nı aradı ulaşamadı. Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz da "Dışişleri Bakanlığı'ndan izin almanız gerekir" yanıtını verdi. Anne, Meis Belediye Başkanı'nı arayarak durumu anlatıp özür diledi. Nazan Koçak yine kararlı, "Pazartesi günü gerekli izinleri için başvuracağım. Deniz soğumadan yüzeceğiz" dedi.