kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Birkaç avuç insanın lastik yakması bizi korkutmaz"

Giriş Saati : 02.11.2008 15:17
Güncelleme : 02.11.2008 15:22
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ''Bizler siyasetçiyiz, ışığın altındayız, özel hayatımız olamaz. Bunun için vatandaşın mal varlığımızı sorma hakkı, bizim de cevap verme mecburiyetimiz var'' dedi.

Fırat, partisinin Adana'nın merkez Yüreğir ilçe teşkilatının Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen 3. olağan kongresinde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, 2 yıl önce AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mal varlığını açıklamasını istediğini hatırlattı.

Fırat, ana muhalefet partisinin genel bir saldırıya geçmiş durumda olduğunu, konuştuklarını, ancak sorulan sorulara cevap vermediğini söyledi. ''Tahmin ediyorum yaş oldukça ilerlediği için kulakta bir problem var. Hatırlatırım, Başbakan Erdoğan Baykal'ın sorusu üzerine kendisi ve eşinin mal varlığını, Mal Varlığı Yasasında gösterilen normlara uygun olarak açıkladı ve bunu da Başbakanlığın internet sitesine koydu'' diyen Fırat şöyle konuştu:

''2008 yılı başı itibariyle de söz konusu mal varlığına ilişkin bilgiler yenilendi. Açıklamaya, internet sitesinde ulaşmak mümkün. Fakat Baykal nedense kendisiyle ilgili mal varlığını ısrarlara rağmen usulüne göre açıklamaktan devamlı kaçıyor.

Yasaya göre mal beyanın formatı belli. 10 tane gayrimenkulüm var, 10 tane arsam var demekle olmuyor. Kardeşim, bu arsalar Aladağ'ın tepesindeki arsa mı? Antalya'nın deniz kenarına sıfır arsa mı? Kaç metrekare?, kaça aldın?, değeri ne? bunları yazman lazım, formatı bu. Formatı bilmiyorsan gir başbakanlığın sitesine gör. Ayrıca ben milletvekili olarak değil, vatandaş olarak soruyorum. Kimden alacağın var? Kime borcun var? Biraz ziynet eşyası var diyorsun ama, bedeli ne kadar? Bir de yalnız kendinin değil eşinin de mal varlığını formatına göre açıkla.''
Fırat, Baykal'ın mal varlığıyla ilgili sorulara ''Başbakanla birlikte dokunulmazlığımı kaldırın'' şeklinde cevap verdiğine dikkati çekerek, şunları söyledi.

''Ben başka şeyden, sen başka şeyden bahsediyorsun. Dokunulmazlık ayrı bir konu. Bizler siyasetçiyiz, ışığın altındayız, özel hayatımız olamaz. Bunun için vatandaşın mal varlığımızı sorma hakkı, bizim de cevap verme mecburiyetimiz var. Benim söylediğim, senin istediğin ve başbakanın yerine getirdiği şeyin aynısını, senin de yerine getirmen. Başbakan Erdoğan açıklarken dokunulmazlık mı kalkmıştı?''

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''iki arazi miras yoluyla kalmıştı, diğerlerin tamamını yasaklı dönemimde avukatlıktan aldım' diyor. Bu harika bir şey, çünkü en kısa yoldan servetinizin kaynağını bulabilme imkanına sahipsiniz. Avukatlık serbest meslektir ve yasalara göre her yıl serbest meslek erbabı beyannamesi verilmesini gerektirir. O zaman bir soru daha soruyorum, hangi yıldan hangi yıla kadar avukattınız?

Hangi vergi dairesine kayıtlıydınız? Bu dönemde ne kadar gelir beyan ettiniz, ne kadar vergi ödediniz? Bu mal varlığınızın sağlıklı olup olmadığını gösterir. Ama halen cevap alamadım. O zaman bunun yanında şunu soruyorum. Diyorum ki o dönemde kimlerin avukatlığını yaptınız, hangi davalarda kimleri savundunuz? Sakın ola kaçakçıları savunmuş olmayasınız. İnanmıyorum ama bazıları söylüyor, Elmalı Hazinesi falan varmış, onu kaçıranlar varmış. Onların davasını aldığınıza ben inanmıyorum ama, çıkın bunun olmadığını halka anlatın.

Şimdi hemen bana saldırırlar, yine ne benim afyon kaçakçılığım kalır, ne başka bir şeyim kalır. Hepsini söylerler çünkü çamur atabilmek onların temel özgürlükleri. Sağ olsun bağımsız ve tarafsız medyada bu konuda tarafsız davrandığı için dert anlatabilmek oldukça zor ama önemli değil. Bu sorularıma cevap versinler, istedikleri kadar iftira etmekte özgürler. Bu sorulara cevap vermezlerse her il ve ilçe kongrelerinde dile getireceğim.''

İZİNSİZ GÖSTERİLER

Fırat, Başbakan Erdoğan'ın dünkü Van gezisi sırasında meydana gelen izinsiz gösterileri de değindi.

Birkaç avuç insanın lastik yakmasının kendilerini korkutamayacağını belirten Fırat, terör örgütünün AK Parti'den korktuğunu ifade etti.
Fırat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Dün Van'daydık, bugün Hakkari'deyiz, daha önce Diyarbakır'daydık Tunceli'deydik, bundan sonra da olacağız. Mühim olan oraya gidebilmektir, mühim olan Ankara'nın ötesine geçemeden bizi tenkit edebilmek değildir. Eğer oranın yolunu bilmiyorlarsa Türk Hava Yolları'na müracaat etsinler. Bu ülkeyi seviyorlarsa, ayrım yapmıyorlarsa Van da orada, Hakkari de orada.'' Fırat, izinsiz gösterilerin yasal açıdan suç teşkil ettiğini de söyledi.

''Bizi bağlayan bir hukuk var, o hukukun suçların şahsiliği prensibi var. Suç ancak işleyen hakkında işlem gerektirir, eğer işleyen reşit değilse onla ilgili de Türk Ceza Kanu'nda madde var''diyen Fırat, buna göre işlem yapıldığını ifade etti.

Kongrede, mevcut ilçe başkanı Halis Yetkiner'in hazırladığı tek listeyle seçimlere gidileceği bildirildi.

(AA)