kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Isparta uçak bakım merkezi olacak

Giriş Saati : 02.11.2008 11:47
Güncelleme : 02.11.2008 15:34
Yeni Haber
Süleyman Demirel Havalimanı'nda yapımı devam eden uçak bakım merkezinin, gelecek ay hizmete gireceği bildirildi.

Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi Yetkilisi Bülent Dilmen, Süleyman Demirel Havalimanı'nda 10 milyon dolarlık yatırım ile kurulacak hangarın, Türkiye'de özel sektöre ait üçüncü uçak bakım merkezi olacağını belirtti.

Havalimanı içinde inşaatı devam eden hangarın faaliyete geçmesiyle Isparta'da yeni bir sektörün doğacağına dikkati çeken Dilmen, sivil havacılık şirketlerinin yolcu uçaklarının bakım ve onarımlarını Süleyman Demirel Havalimanı'nda yaptırmak istediklerini söyledi.

Merkezin önümüzdeki ay hizmete gireceğini ifade eden Dilmen, şunları kaydetti:

''Bizim yapacağımız hangarla birlikte Türkiye'de uçak bakım hangarı sayısı 4 olacak. Bu yatırım ile Türkiye'nin uçak bakım ve onarımını yapan hangar ihtiyacını gidereceğiz. Türkiye'de faaliyet gösteren uçakların bakımı ağırlıklı olarak yurt dışında yapılıyor. Yüzde 80'i yurt dışına gidiyor. Ancak bizim hedefimiz yurt içi ve yurt dışındaki uçakları buraya çekebilmek. Nitekim Avrupa'dan buraya önemli sayıda uçağın geleceğini düşünüyorum.''

YILDA 20 UÇAĞA BAKIM

Dilmen, hangarı yapmak için önce Antalya'yı düşündüklerini, ancak Antalya Havalimanı'ndaki hareketlilik nedeniyle bu düşüncelerinden vazgeçtiklerini anlattı.

Uçakların bakım ve onarımı için park alanına ihtiyaç olduğunu ve daha sakin bir ortam gerektiğine işaret eden Dilmen, ''Bize de Isparta ile birkaç il sunuldu. Antalya'ya yakınlığı ve Isparta'daki potansiyeli değerlendirdik. Yatırım için burada karar kıldık. 1986 yılından bu yana bu sektördeyiz. Buraya uçak hem bakım için gelecek, hem de park için. Çünkü burası ayrıca çok ekonomik'' diye konuştu.

Küçük ve orta gövdeli yolcu uçaklarının bakımlarını yapacaklarını anlatan Dilmen, yılda ortalama 20 uçağın bakımını yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Dilmen, uçak seferlerinin yapılmadığı Süleyman Demirel Havalimanı'na bu açıdan bir canlılık geleceğini de belirterek, şunları söyledi:

''Bu merkezle Isparta'da yeni bir sektör doğacak. Uçakların bakım ve onarımı için yan sanayiyi Isparta esnafından sağlayacağız. Özellikle sanayi esnafı için bir hareketlilik söz konusu olacak. Bunun yanı sıra 67 kişi bu hangarda çalışacak. Bunları da dışarıdan getirmeyeceğiz, Ispartalı bu işi sahiplenecek.''