kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cinsel sorunlarda 'hipnoz' tedavisi

Giriş Saati : 02.11.2008 11:42
Güncelleme : 02.11.2008 22:55
Yeni Haber
Hipnoz sayesinde erken boşalma, iktidarsızlık, vajinismus, cinsel isteksizlik gibi cinsel işlev bozukları kısa sürede tedavi edilebiliyor. Cinsel yaşamın renklendirilmesinde de büyük yarar sağlayabilen hipnoz sayesinde, cinsel isteksizlik duyanlar, korku ve acı nedeniyle ilişki kuramayan vajinismuslu kadınlar, erken boşalıp partnerini tatmin edemediği için suçluluk duyan erkekler, çok daha kolay bir şekilde normale dönebiliyor.

Uzman Psikolojik Danışman Hipnoterapist Dr. Cem Keçe, hipnozun çok ilgi çeken ancak buna karşı hakkında bilinenlerin hemen tümünün yanlış olduğu önemli bir konu olduğunu belirterek, "Söz, bakış, hayal gücü ya da bazı yardımcı nesneler kullanılarak telkin gibi tekniklerle oluşturulan; kişinin duygu, düşünce, algı ve bellek işlevlerinde değişikliklerin gerçekleştirilebildiği çok özel bilinç durumuna hipnoz diyoruz. Hipnoz tamamen beynin doğal ve normal işlevlerinden bir tanesidir. Hipnozun büyü, sihir ya da doğaüstü hiçbir yönü yoktur. Hipnoz sadece gevşeme ve rahatlama aracı değildir. Hipnoz bilinçaltına açılan bir kapıdır. İyi bir cinsel terapist bu kapıdan içeri girer ve cinsel hastalıklara, kötü huylara, alışkanlıklara yol açan ve çocuklukta oraya yerleşmiş yanlış bilgileri, inançları, düşünceleri, algılamaları bulur ve değiştirir" dedi. Eğitimli hipnoz uygulayıcılarına 'hipnozitör', hipnozla cinsel terapi veya psikoterapi yapan terapistlere ise 'hipnoterapist' adı verildiğini belirten Keçe, hipnozun tedavi amacıyla kullanımına veya hipnoz altında yapılan terapiye ise 'hipnoterapi' denildiğini hatırlattı. Özellikle psikolojik kökenli cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde, hipnozun son derece etkili yöntem olduğunu söyleyen hipnoterapist Keçe, "Yıllardır cinselliği bir tabu sayan, ayıp, yasak ve günah kavramları tarafından kuşatan ve konuşamayan Türk insanı, artık cinsel sorunları olduğunu kabul ediyor ve çözmek için yeni çareler arıyor. Hipnozun tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de en yaygın kullanıldığı alanlardan biri de erken boşalma, iktidarsızlık, vajinismus, cinsel isteksizlik gibi cinsel işlev bozuklarıdır" diye konuştu.

Herkesin hipnoza girmesinin mümkün olmadığının altını çizen Keçe, kimi insanın hiç hipnoza giremediğini, kimilerinin çok kolay, kimilerinin ise çok zor hipnoza girebildiğini kaydetti. Hipnozla cinsel sorunların tedavisinde hastalığın öznelliğine ve hastanın durumuna göre seansların 10-12 seansa kadar uzayabileceğini ifade eden Keçe, şöyle devam etti: "Hipnozla en kolay tedavi edilen cinsel sorunların başında erken boşalma ve vajinismus, en zor tedavi edilenlerin başında ise cinsel kimlik bozuklukları gelmektedir. Hipnoz cinsel yaşamın renklendirilmesinde de büyük yarar sağlayabilir. Cinsel isteksizlik duyanlar, korku nedeniyle ve acı nedeniyle ilişki kuramayan vajinismuslu kadınlar, erken boşalıp partnerini tatmin edemediği için suçluluk duyan erkekler, cinsel terapide hipnozun kullanılmasıyla çok daha kolay bir şekilde normale dönebilirler. Ayrıca hipnoz iktidarsızlığın cinsel terapisinde çok yoğun olarak tercih edilmektedir.

Hipnoz ve hipnoterapi ile, ego desteklenmesi, fantezi modellemesi, gelecekle ilgili projeksiyonlar yapılması, paradoks etki ile kontrol duygusunun hastaya daha güçlü olarak geri verilmesi gibi çalışmalar cinsel terapide yer almalıdır."

Cinsel terapide hipnozun kullanılmasının cinsel terapistin işini kolaylaştırdığını söyleyen Uzman Psikolojik Danışman Hipnoterapist Dr. Cem Keçe, genellikle kadınların hipnoza daha yatkın olduğunu vurguladı. Keçe, "Çünkü kadınların üzerinde var olan toplumsal, ailevi ve dini baskılar nedeniyle cinselliği çok daha az konuşur ve yaşarlar. Bu nedenle hipnoz seanslarında kendi cinsellikleri yeniden keşfedebilirler ve sorunlarına erkeklere göre daha kolay çözüm bulabilirler" dedi. Farkı cinsel sorunların kaynağına hızlı bir şekilde inebilmeyi sağlayan hipnozun bilinen bir yan etkisinin olmadığını anlatan Dr. Keçe, "Hipnoz insanlık tarihi kadar eski ve güvenilir bir yöntemdir, bir şifa, huzur ve başarı aracıdır. Bilimsel bir yöntemdir. Ancak yine de farklı bir varoluşla kişinin kendisi hakkında bilinmeyenleri öğrenmesinin bir yolu olan hipnozun ehil ve deneyimli kişilerce yapılması gerekir. Çünkü biz hipnozu insanları uyutmak için değil aksine gizli gerçeklere yandırmak için kullanırız. Hipnoz öze dönüştür. İçsel ve öz kaynaklarımızın eczaneniz olarak kullanılmasıdır" şeklinde konuştu.

İHA