kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
EMRE AKÖZ

Kaybeden bir takımın basın toplantısı

Arkadaşlar, kulübümüzle ve oynadığımız son maçla ilgili değerlendirmelerde bulunacağımız basın toplantısına hoş geldiniz.
* Kulübümüzle ilgili kamuoyunu yanıltıcı ve yönlendirici bazı yayınlar yapıldığını görüyoruz. Halbuki bu konuda Başkanımız gerekli bilgileri vermişti. Bugün yanlış anlamaları ve tereddütleri ortadan kaldırmak amacıyla bazı ilave bilgiler vereceğiz.
* Öncelikle şunu belirteyim: Basında yer alan iddiaları destekleyecek hiçbir emare yoktur. İddialar doğru değildir.
* Her zaman olduğu gibi olay bütün boyutlarıyla incelendi. Kulübümüz kendine güveni olan tüm kuruluşlar gibi kamuoyuyla paylaşılması gereken hususları, kamuoyunun bilgisine sunmaktadır.
* Maçın her safhası incelendiğinde, takımımızın tertiplenme ve uygulamasının futbol teknik ve taktiğine uygun olduğu görülmektedir. Futbolcularımız vazifelerini üstün bir cesaret ve feragatle yerine getirerek, kalelerini kahramanca savunmuşlardır.
* Mücadele esnasında star konumundaki 6 oyuncumuzdan birinin futbol hayatı son bulmuş, 4'ü ise ciddi biçimde sakatlanmıştır. Bu elbette önemli bir durumdur.
* Kulübümüz çeyrek asırdır şampiyon olabilmek için uğraşıyor. Bu bir süreçtir. Mücadeleyi 25 yıldır büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz.
* 25 yıldır süren bu mücadelede yüzlerce gol attık. Bu dünya futbol tarihine geçecek bir başarıdır. Bu derece ağır sorumluluğu yüklenen futbolcularımızın morallerinin en üst seviyede tutulması ve görevlerini strese girmeden yürütebilmeleri, bizim için hayati önemi haizdir.
* Her takım yenilebilir. Bu olaylar sağduyulu ve soğukkanlı olarak değerlendirilmelidir. Bir olayın takımı ve kulübü sarsacak boyutlara taşınması esasen rakiplerin isteğidir.
* Bu zor ve acılı süreçte karamsarlığa asla yer yoktur. Bütün futbolcularımız ve hocamız görevlerinin başındadır. Ve bu mücadeleyi aynı azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceklerdir.

Soru-Cevap Bölümü
Son maçla ilgili yaptığınız incelemede takımla ilgili herhangi bir eksik saptandı mı?
* Zaten incelememizin amacı buydu. Herhangi bir aksaklık ve eksiklik olmadığını izah ettim. Olsa zaten söyleyecektik. Herhangi bir eksiklik saptanmadı.
Sizce basın organlarında yer alan haberler nereden sızıyor?
* Bizim bir bilgimiz yok. Bekliyoruz, inşallah ortaya çıkacaktır. Süreç devam ediyor. O konuda bir şey söyleme durumunda değilim.
Canla başla oynayan futbolcularınızı ödüllendirecek misiniz?
* Değerlendiriyoruz: Daha çoğu futbolcumuz sakat biliyorsunuz, iyileşmelerini bekliyoruz. Gereken yapılacaktır.
Maç öncesinde takımın durumuyla ilgili, "Böyle devam edersek yeniliriz" diye özetlenebilecek bir rapor olduğu söyleniyor. Doğru mu?
* Bir gazete yazdı. Ama ben böyle bir rapor görmedim. Basın her şeyi yazabilir ama bildiğim böyle bir şey yok. Bizim saklı gizlimiz yok. Olanların hepsini burada ortaya koyduk. Öyle bir rapordan bilgim yok. Bize gelen öyle bir şey yok.
Rakibinizin sonuçtan çok memnun olduğu söyleniyor.
* Bu maç rakibimiz açısından kesinlikle başarı değildir. Kendi TV kanallarından, telefon konuşmalarından ve duyumlarımızdan anladığımız kadarıyla sıkıntıları büyüktür. Başarısızlıklarından dolayı birbirlerini suçlamaktadırlar, övünülecek bir tarafları yoktur.
Medya için ne diyorsunuz?
* Eğer basınımız daha sağduyulu ve dikkatli davranırsa, kamuoyumuzu yanlış yönlendirmezse, kulübümüzün düşmanları tarafından arzu edilen şeyleri yapmaktan imtina ederse, gerçekler daha iyi ortaya çıkar.