kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kasklı sapığın izi İstanbul'da

Mustafa KAYA - Gülcan DEMİRCİ / İSTANBUL
27.10.2008
Ankara'da yakalanan kasklı saldırganın İstanbul'daki 6 tecavüz olayıyla ilgisi araştırılıyor. Polis, tenorun DNA örneklerini istedi..
5çocuğa tecavüz ve iki çocuk ile 2 kadına tecavüz girişiminin ardından, Ankara polisinin titiz çalışmasıyla yakalanan operacı Ş.Ö.'nün askere gitmeden önce İstanbul'da yaşıyor olması, gözleri İstanbul'da 2007'de peş peşe yaşanan tecavüz olaylarına çevirdi. İstanbul'da 2007'nin şubat ve haziran aylarında peş peşe siyah kasklı bir motosikletli, 6 çocuğa tecavüz etmiş ya da tecavüz girişiminde bulunmuştu.

BABADAN POLİSE TEPKİ
Beşiktaş'ta 3, Şişli'de 2, Kadıköy'de bir çocuğa tecavüz eden, yine Kadıköy'de bir liseliye tecavüz girişiminde bulunan kasklı sapığı yakalamak için polis 3'er kişilik iki ekip kurmuştu. Ancak kurbanlarının tamamı 12 ila 14 yaş arası öğrenciler olan sapığın kafasına taktığı kask nedeniyle, eşkali belirlenememişti. Ankara'daki fail ile İstanbul'daki kasklı tecavüzcünün taktiklerinin aynı olması üzerine İstanbul polisi, Ankara'dan tenorun DNA örnekleri istendi. Ş.Ö.'ye ait DNA örnekleri İstanbul'daki kurbanlarda bulunan DNA örnekleriyle karşılaştırılacak. Bu arada Ş.Ö.'nün babasının emekli emniyet müdürü olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz şubat ayında Fulya'da siyah kasklı motosikletlinin tecavüzüne uğrayan E.Ç.'nin (13) adını açıklamak istemeyen babası ise polise öfkeli. Olayın duyulmaması için çok çaba sarf ettiklerini anlatan baba, "Polis teşhis istese bile yaptırmayacağım. Çünkü yakalamak için kıllarını kıpırdatmadılar" dedi.