kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cumhuriyetimiz 85 yaşında

Giriş Saati : 28.10.2008 11:09
Güncelleme : 28.10.2008 16:37
Yeni Haber
Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümü, törenlerle kutlanmaya başlandı.

Başkent Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye'de ve dış temsilciliklerde Cumhuriyetin 85. yılı kutlamalarına bugün saat 13.00'ten itibaren başlandı. Ankara'daki kutlamalara da Kara Harp Okulu Eğitim Arazisi içinden 21 pare top atışıyla başlandı. Ulus, Sıhhiye ve Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Atatürk anıtlarına Valilik, Türk Silahlı Kuvvetleri ile diğer kurum ve kuruluşlar adına çelenk konuldu, Tüm kamu ve özel kuruluşlara ait binalar, bayraklar ve Atatürk portreleri ile donatıldı.

*YURDUN DÖRT BİR YANINDA GERÇEKLEŞEN KUTLAMALARDAN KARELER...

Başkent Ankara'daki kutlamalara yarın Anıtkabir, Meclis ve Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan törenlerle devam edecek. Törenlere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devlet erkanı katılacak.

YARIN İLK TÖREN ANITKABİR'DE

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümü olan 29 Ekim Çarşamba günü ilk tören Anıtkabir'de yapılacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 9.00'da protokole dahil devlet erkanının oluşturacağı kortej eşliğinde Anıtkabir'i ziyaret ederek Ulu Önder Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak. Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir Özel Defterini imzalayacak. Daha sonra, tören alanında bulunan sivil ve askeri personel ile öğrenciler, Büyük Önder Atatürk'ün mozolesi önünden saygı geçişi yapacak.

Anıtkabir'deki törene TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katılacak.

Anıtkabir'deki törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, TBMM'ye geçerek saat 09.30'da kutlamaları kabul edecek. Cumhurbaşkanı Gül, saat 10.00'da ise, diplomatik misyon şeflerinin kutlamalarını kabul edecek.

ANKARA'DAKİ RESMİ GEÇİT TÖRENİ

Kutlamalar çerçevesinde, aynı gün saat 11.15'te Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında, resmi geçit töreni yapılacak. Tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün saat 10.55'te birlikleri denetlemesi ve şeref locasında yerini alması ile başlayacak. Törenler kapsamında Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi "Türk Yıldızları" da bir gösteri gerçekleştirecek. Resmi geçit töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verecek.

(ANKA)