kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BÜLENT CANKURT

Müzayede savaşları başlıyor!

Yaz mevsiminde ara verilen müzayede sezonu start alıyor. Antika tutkunları bu yıl da nadide eserlere sahip olmak için kıran kırana bir rekabete girecek gibi gözüküyor.
Satıyorum, satıyorum, saaaaat-tııııım!.. Bu kelimenin heyecanı, bu haftadan itibaren start alan müzayedelerde yine antika tutkunlarının kulaklarında çınlamaya başlayacak. Birbirinden değerli eserlerin el değiştireceği müzayedelerde, bazıları istedikleri eserlere sahip olmanın mutluluğuyla evlerinin yolunu tutarken bazıları da, sınırlarını zorlamasına rağmen istediği parçayı alamadığı için şekeri elinden alınmış çocuklar gibi müzayede salonunu terk edecek! 9 Kasım Pazar günü, antika piyasası işte yine böyle kıyasıya bir rekabete sahne olacak. Antik A.Ş.'nin Swissotel'de düzenleyeceği 254. müzayedesinde yine milyarlar havada uçuşacak gibi gözüküyor

ÇOK ÖNEMLİ ESERLER VAR
254. müzayedede satışa sunulacak eserler hafta içinde Antik Palace'da gerçekleşen kokteylle tanıtıldı. Antika tutkunları, Türk resim sanatına yön vermiş önemli isimlere ait başyapıt tablolar ve Osmanlı sanatlarının nadir bulunur örneklerini yakından inceleyebilmek için adeta kokteyle akın etti. Fausto Zonaro'nun Salacak Cami', Sabri Berkel'in 'Soyut Kompozisyon', Hikmet Onat'ın Yeni Mahallede Kayıklar' isimli yağlıboya tabloları ve tombak lokumluk, müzayedenin lokomotifleri arasında. Sezonun ilk önemli müzayedesi olma özelliği taşıyan 9 Kasım'daki bu müzayedede, antika tutkunlarının bayrak yarışı yapacağından hiç şüphem yok.