kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Festivalde, çocukların denizle ilişkisinin önemine de dikkat çekiliyor.

Denizlerimizle barışma zamanı

17.10.2008
Çevre ve deniz bilincini topluma aktarmak için gerçekle.tirilecek 2. Uluslararası Deniz Kültürü Festivali'ne Kaptan Cousteau'nun ekibi de katılacak..
Deniz Kültürü Derneği ve Vira dergisinin ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Uluslararası Deniz Kültürü Festivali, Türk denizseverlerle dünya deniz dostlarını bir araya getirecek.
Farklı yaşamları ve alanları denizle buluşturan festival, eğitici olduğu kadar eğlenceli de geçiyor...
22-26 Ekim arasında düzenlenecek festival, çevre ve deniz bilincini topluma aktarmak, deniz temizliğiyle ilgili küçük yaştan itibaren bireyleri eğitmek ve deniz sektörünün bugün ulaştığı ekonomik gelişimi deniz ticareti yapanlarla paylaşmayı hedefliyor.
Özellikle çocukların, gençlerin ve toplumun genelinin denizi daha aktif kullanmasının, denizden faydalanmasının önemine de dikkat çekiliyor.
Uluslararası Deniz Kültürü Festivali, 22 Ekim Çarşamba günü, İzmir-Buca'da saat 10.30'da Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu'nda (DİYYO) gerçekleştirilecek 'İzmir'de denizcilik kültürü' başlıklı panelle başlayacak. Aynı gün Çaka Bey Anıtı'na çelenk koyulacak, ardından da Türk denizcilik ateşi törenle denizden İstanbul'a doğru yola çıkacak.
23 Ekim Perşembe günü saat 11.00'de bir süre önce yaşamını yitiren, sualtı belgeselcisi Haluk Cecan için 17 ilde 86 dalgıç, aynı gün ve saatte saygı dalışı gerçekleştirecek.
(İstanbul-Beşiktaş, İzmir-Foça, İzmir-Alaçatı, Antalya-Kaleiçi, Marmaris, Aydın-Kuşadası, Trabzon-Merkez, Rize-Merkez, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Mersin-Merkez, Balıkesir-Bandırma, Çanakkale-Kordon, Bursa-Mudanya, Tekirdağ-Merkez, Kocaeli-Gölcük, Sinop, Samsun, Van Gölü.) Cecan anısına yapılacak bu dalışlar sırasında çevre okullardan gönüllülerin katılımıyla deniz temizliği de yapılacak.

SUALTINDA RÖPORTAJ YAPILACAK
Festival, 24 Ekim Cuma gününden itibaren İstanbul'da devam edecek. İzmir'den yola çıkan Çaka Bey Türk Denizcilik Ateşi, Haliç'te saat 10.00'da törenle karşılanacak ve yerine konulacak. Festival için İstanbul'da eski Haliç Köprüsü üzerinde, Hasköy tarafında bir festival köyü kurulacak. Denizlerin derinliklerinin sırrını dünyaya tanıtan, insanlara doğaya saygılı olma bilincini aşılayan, birçok belgesele imza atan ve 1997'de 87 yaşında ölen Kaptan Cousteau'nun ekibi de festivalde yer alacak. Ekip şefi Andre Laban, sualtında yağlıboya bir tablo yapacak.
Festivalde denizaltındaki insan kaynaklı atıkların envanteri de çıkarılacak.
Yapılan etkinliklerle denizlerin temizliğine dikkat çekmek isteyen festival komitesi, dalış yapılan illerde bilgilendirme kitapçıkları da dağıtılacak.
Festival kapsamında, dünyada ilk kez bir sualtı röportajı da yapılacak. Gazeteci Mithat Bereket, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la su altında özel bir söyleşi gerçekleştirecek. İstanbul'da yaşayan ve hayatında hiç deniz görmemiş yaklaşık 3 bin çocuk da teknelerle Boğaz'da gezdirilecek.
Dünyaca ünlü ödüllü belgesel yapımcısı David Rabinovitch'in de katılacağı festivalde belgesel gösterimleri, paneller, Şehir Tiyatroları'nda gösteriler de yer alıyor.
[Deniz Kültürü Derneği Tel: (0216) 339 13 40/41]
Haberin fotoğrafları