kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

30'a bir var! Cebimde ne var?

Kimilerine göre çok gencim, bana sorarsanız birçok şeye geçim. Hele bir 18'ime geleyim de neler edecektim. Dünyayı parmağımda çevirecektim. 18'e geldim, geçtim, 28'imi de geçtim. Bugün itibariyle 30'a bir var Ayşe'yim ve düşünceliyim... Şimdi gülme bana yaşını başını almış okur! Herkesin derdi kendine. "Yaşımı hissetmiyorum" diyenlere çok gülerdim, gencim ya "Bu da bizi kandırıyor, insan nasıl yaşını hissetmez" derdim. Hissetmiyormuş işte! Yaş 30'sa eğer beklentiler yüksek senden. Diyelim bir koca, bir çocuk, daha oturaklı kıyafetler, ağır hareketler isteniyor senden. Arkadaşlarının bir bir düğünlerine katılıyorsun, doğumlara koşuyorsun o da yetmiyor boşanma davalarında şahitlik ediyorsun artık.

AKIŞINA BIRAKINCA....
Kimse sana sormuyor, bu düzeni istiyor musun? Laf aramızda, son zamanlarda ben de aynaya bakarken sinirleniyorum galiba. Misal on gündür gözaltı torbalarıma taktım... Şiştiler mi ne? En kötüsü arkadaşlarıma soramıyorum, ya dalga geçerlerse, ya benim gözümle kendimi görmezlerse diye... Artık boynuma her gece krem sürüyorum. Yastıksız yatmaya başlamam an meselesi! Sözüm ona da çaktırmıyorum kimseciklere. Hiç korkmadığım yaşlılıktan ödüm patlıyormuş meğer. Gençliğin güzelliğine insan çaktırmadan bağlanıveriyormuş. Acil bu duygulardan kurtulma planı yapmalıyım kendime. Peki ne öğrendim 29 senede? Hele şu son sene... Bir kere o çok aradığımız cevaplar soru sormadığımız zaman geliyor. O namussuz telefon beklemediğin zaman çalıyor. Tutturunca sonuç istediğin gibi çıkmıyor. Akışına bırakınca müthiş sürprizler geliyor. Seni büyütüyorsa akan gözyaşlarına değiyor, yoksa yazık oluyor. Kimse neye ihtiyacın olduğunu senden iyi bilemiyor. Her kafadan bir ses çıkıyor, hangisini dinlersen dinle günün sonunda iyisi de kötüsü de sana kalıyor. Hiç kuşkusuz arkadaşlık iyi günde belli oluyor. Yalnızca seni gönülden sevenler mutluluğunu paylaşmayı biliyor. Eğer birini düşününce sevginden gözlerin doluyorsa, nefes aldığına değiyor.

ÖVGÜLER ÇOĞALTMIYOR
Az konuşmak işe yarıyor. Dinlemek konuşmaktan daha büyük mutluluk veriyor. Samimi bir gülümseme sana çok şey katıyor. Tek sermayen sana inanan insanlar oluyor. İnanmak yola devam etmeni sağlıyor. Kendini savunmamak kendine inancını sağlamlaştırıyor. Yalnızlık bazen çok kıyak oluyor. Tabii yalnızlığı yaşamayı bilmek hüner istiyor... Aşkı olduğu gibi kabul etmedikçe huzur bulunmuyor. 'Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk' şimdi anlam taşıyor. En kötü şarkı bile sana bir şey verebiliyor. Sevdiğin şarkıyı tekrar tekrar dinleyip onu senin yapmak çok zevkli oluyor. Seçtiğin insanlarla kurduğun aile sana güven veriyor. Korkular mutluluğu geciktiriyor. Ve tabii ki korktuğun başına geliyor... Övgüler seni çoğaltmıyor. Teşekkür etmek seni insan yapıyor. Kendini sevmeye çalışmak zor ama en iyi yolculuk oluyor. Karşındakinin yüzünü güldürebilmenin tadı hiçbir şeye değişilmiyor. Hayata sarılınca hayat da sana sarılıyor.