kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk Bayrağı taşıyan araç kundaklandı

Giriş Saati : 21.10.2008 08:05
Güncelleme : 21.10.2008 18:55
Yeni Haber
Maltepe'de bir araç, camına Türk Bayrağı taktığı için ateşe verildi.

Pendik'te ise aynı sokakta park halinde bulunan 8 araç, kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı.

Son günlerde İstanbul genelinde gerçekleştirilen araç kundaklama olayları bu kez Türk Bayrağına karşı yapıldı. Maltepe, Gülsuyu Mahallesi, Elif Sokak'ta bulunan Mehmet Demir'e ait araç, arka camında Türk Bayrağı taşıdığı için ateşe verildi. Saat 01.00 sıralarında araçlarının yandığını fark eden Demir ailesi, kendi imkanlarıyla yangını söndüremeyince, itfaiyeden yardım istedi. İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen araç hurdaya döndü. Mehmet Demir, aracının neden yakıldığını bilmediğini söylerken, annesi,
"Türkiyemizi bölmek istiyorlar. İnşallah kendileri bölünür. Mehmet'imin aracını, Türk Bayrağı olduğu için yaktılar. Ekmek parasını yemedi, arabaya verdi" diyerek gözyaşı döktü. Polis olay yerinde incelemelerde bulundu.

Öte yandan Pendik, Kaynarca Mahallesi, Çiğdem Sokak'ta park halinde bulunan 8 araç kundaklandı. Görgü tanıkları Şahin marka beyaz bir aracın sokak aralarında dolaştığını ve bu araçtaki kişilerin olayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Olay saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Araçla sokağa giren bir grup genç, ellerindeki yanıcı maddeleri araçların üzerine dökerek ateşe verdi. Kundaklama olayını gerçekleştirdikten sonra geldikleri araçla hızla olay yerinden kaçan zanlılar, izlerini kaybettirdi.

Araçlarının yandığını fark eden vatandaşlar, kova ve damacanalarla araçlarını söndürdü. Olay Yeri İnceleme ekipleri, araçların çevresinde araştırmalarda bulundu. Şahısların benzin, molotof ve meşale ile araçları yaktıkları anlaşıldı. Araç sahipleri, son günlerde artan terör olaylarını lanetledi.

Polis olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA