kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Denizdeki hazineden iki avuç çıkarabildik!

Giriş Saati : 20.10.2008 10:14
Güncelleme : 20.10.2008 23:06
Yeni Haber
Can Dündar, Atatürk'ün 'karanlıkta uyuyamaması' gibi birçok insani yönünü anlattığı belgeseli 'Mustafa' için, "Denizdeki hazineden sadece iki avuç çıkarabildik ama filmin misyonu Atatürk'ü şablondan kurtarmak" dedi.....
Gazeteci Can Dündar'ın 'Mustafa' isimli belgesel filmi, 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, ilk kez seyirciyle buluştu.

Filmin ardından ayakta alkışlanan Can Dündar, Atatürk'ün bilinmeyen yanlarını da perdeye taşıdıklarını söyleyerek, "Herkesin bir Atatürk'ü var, herkes başka anlatıyor. Bu da benim Atatürk'üm. Onu şablondan kurtarmaya çalıştık. Bu belgeselin en önemli misyonu bu. Denizin altında büyük bir hazine var ama biz 2 saatlik belgeselde, sadece 2 avuç çıkarıp gösterebildik'' dedi.

EN PAHALI BELGESEL

Çoğunluğu yabancı arşivlerden derlenen malzemeleri kullandıklarını ve çekimleri yaklaşık 9 ayda tamamladıklarını anlatan Dündar, filmin 1 milyon Euro'ya mal olduğunu dile getirdi. Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belgeselde; toprağını kaybetmiş, bunun derin acısını yaşayan, kendisine yeni bir yurt kurmaya çalışan ve bunu başaran bir çocuğun hayatını işledik. Atatürk'ün bazı zaaflarını da ele aldık. Yalnızlığını, eşinden ayrılışını ve gece karanlıkta asla uyuyamadığını anlattık. En çok etkilendiğim sahnelerden birisi de annesini kaybettiğini anlattığı andı. Burada, belgeseli izlerken 'Keşke şunları da işleseydik' dedim. Tabii ki Atatürk'ü 2 saatte sığdırmak mümkün değil.''

* HABERİN TAMAMI GÜNAYDIN'DA