kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Herkesin Ergenekon'a dahil edilmesi davayı sulandırdı

ECEVİT KILIÇ
ECEVİT KILIÇ
19.10.2008
* Ergenekon bir taraftan darbe diğer taraftan da derin devletle hesaplaşma mı?
Evet. Tüm darbelerin arkasında derin devletin var olduğu bilinir. 12 Eylül darbesi pek çok cinayet ve bombalama olayının arkasından geldi. Bir gün önce kan gölü olan ülkede bir gün sonra her şey durdu. Bu pekala cinayetlerin darbecilerin güdümündeki kontrgerilla gruplarınca işlendiğinin göstergesidir. Danıştay saldırısına, Cumhuriyet gazetesine atılan bombalara, Hrant Dink cinayetine bu perspektifle bakılabilir. Zaten bunların bir kısmına da iddianamede yer verildi. Ama bunlar mutlaka doğrudur demiyorum. Bu suçlamaların doğruluğu yargılama sonunda ortaya çıkacak. Belki de bildiğimiz eylemi değil de başka bir eylemi gerçekleştirdikleri anlaşılacak.

* Ergenekon operasyonları sürer mi?
Etmemesi gerekir. Başka suçlar işleyenleri veya başka çeteleri telefon kayıtları üzerinden Ergenekon'a dahil etmenin anlamı yok. O suçları da kendi içlerinde değerlendirmek lazım. Tiyatro oyuncuları ve şarkıcı menajerlerinin gözaltına alınması konuyu biraz sulandırdı. İşi ne kadar büyütürseniz o kadar içinden çıkılması zorlaşır. Daha net ve yalın kanıtlarla daha sınırlı sayıdaki insanın üzerine gitmek sağlıklı olur.

* PKK, Hizbullah veya DHKP-C ile Ergenekon arasında bir işbirliği olmasına ihtimal veriyor musunuz?
Ergenekon'un bu örgütleri kullandığı iddiası var. Ama doğru olduğu bilinen olaylar var; PKK'lılarla ülkücülerin Avrupa'da kahvelerde buluşup uyuşturucu ticaretinde kazanılan paraların pazarlığını yapması. Bu rantın kaybolmaması için PKK'nın faaliyetlerini sürdürmesini isteyen, yani savaş ekonomisinden yarar uman çevrelerin varlığı biliniyor. İnsan düşünüyor; bunca yıl PKK terörünün bitirilmemesinde bunların etkisi var mı? Bu konuların değerlendirilmesi gerekir. "PKK'yı da Ergenekon ortaya çıkardı" demek abartı.