kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
OBAMA DEĞİŞİR Babacan, ABD başkan adayı Obama’nın Kıbrıs’ta Türkiye’yi işgalcilikle suçlayan sözlerini seçim propagandasına bağladı ve "İşbaşında politikalar farklı gelişebilir" dedi.

Babacan'dan yorum

ANKARA
20.10.2008
TSK açıklaması sorulan Babacan: Özgürlükler basını da kapsıyor. Terör mücadelesinde yüksek menfaatlerin dikkate alınmasını önemsiyorum..
BM Güvenlik Konseyi seçimleri için New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, dün Türkiye'ye döndü. Ali Babacan, Esenboğa Havalimanı'ndaki basın toplantısında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Aktütün saldırısıyla ilgili açıklamasının AB reform sürecinin bir parçası olan basın özgürlüğü ile çelişip çelişmediği sorusuna şöyle yanıt verdi:

TERÖRE KARŞI TEK VÜCUT
"Türkiye, yapmış olduğu reformlarla demokrasisini gittikçe derinleştiren, temel hak ve özgürlükler konusundaki uygulamalarını her geçen yıl daha ileri götüren bir ülke ve bu reformları biz Türkiye'nin, halkımızın kazanımları olarak görüyoruz. Özgürlüklerin, temel hakların daha iyi uygulanıyor olması kuşkusuz pek çok alanı kapsadığı gibi, basın alanını da kapsıyor." Babacan, terörle mücadele söz konusu olduğunda tüm kurumlar, sivil toplum örgütleri, medya ve iş dünyasının Türkiye'nin yüksek menfaatlerini dikkate alarak ortak tutum ve davranış içinde olmasının önemini vurguladı. Terör örgütüne karşı tek vücut olarak hareketin önemini belirten Babacan, "Başardığımızda terörle mücadelede başarılı olacağız" dedi.