kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
HAŞMET BABAOĞLU

Pazar notları

Keşke iddia edildiği gibi gerçekten bir "beden dili" olabilseydi! Keşke kimilerinin sandığı gibi göz bebeklerimiz gerçeği söyleseydi! O zaman sözcüklerin böylesine esiri olmaz ve konuşa konuşa yalanları çoğaltmazdık.
Kriz dönemlerinde kritik sınıf: orta sınıf!.. Çünkü yoksullar günü kurtarmaya çalışır. Zenginler gemisini kurtarır. Ama orta sınıf gelecek zaman da yaşar! Bir kez geleceğinden endişe etmeye başladı mı, cilası dökülür! Bir kez umudunu yitirdi mi, orta sınıfın girişimci bireyleri korkak ve tedirgin bir sürüye dönüşür! Kriz derinleştikçe orta sınıfın totaliter arayışları da derinleşir.
Erkek ve kadın kalabalığın ortasında karşı karşıya... Erkek kadına uzun uzun bakar! Kadın erkeğe pek kısa ama diğer kadınların o erkeğe bakışına uzun uzun bakar...
Erkek ve kadın kalabalığın ortasında karşı karşıya... Erkeğin hali tavrı, eli yüzü, işi gücü kadının gözünde çekici olmasına yetmez! Referans noktası öteki kadınlardır. Hatta öteki kadınların "bakışı"dır. Kadınlar, özellikle de önem verilen kadınlar erkeği çekici buluyorsa, o kadın da çekici bulacaktır!
Erkek ve kadın kalabalığın ortasında karşı karşıya... Erkek kadını arzular. Kadın " öteki kadınların arzusu "nu arzular...
Yoksa... Yoksa büyük filozof, büyük "anne", büyük psikanalist Luce Irigaray'ın dediği gibi kadınlar biz erkekleri kullanarak ve biz erkeklerin üzerinden aslında birbirleriyle mi konuşur, haberleşir, "sevişir", dövüşürler?
Aberdeen Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma New Scientist'de yayımlandı. Eşit sayıda kadın ve erkeğe bir fotoğraf gösteriliyor. Fotoğrafta iki erkek ve ortalarında bir kadın var. Üçünün de yüzü kameraya bakıyor. Sorulmuş kadınlara: Bu iki erkekten hangisi size göre daha hoş ve çekici? İki erkek de eşit ölçüde çekici bulunuyor. Sonra aynı yüzlerden oluşan ama kadının sağ yanındaki erkeğe dönüp gülümsediği bir başka fotoğraf gösteriyorlar. Bu kez araştırmaya katılan kadın deneklerin tamamı fotoğraftaki kadının dönüp gülümsediği erkeği çekici buluyor! Deney başka yüzlerle tekrar ediliyor. Sonuç hep aynı. Kadın denekler fotoğraftaki kadının dönüp gülümsediği erkeğin daha çekici olduğunu söylüyor. Hiç şaşırmadınız, değil mi?
Peki deneye katılan erkekler ne demişler? Söyleyeyim: Dönüp gülümsenen erkeğin hiç de çekici olmadığında ısrar edenler olmuş! Gülmeyin bakayım!..
Erkekler kırgındır. Yumuşak, uysal, kibar olmaya zorlandıkları için!..
Erkekler kırgındır. Bütün çocuklukları serüvenler düşleyerek geçmesine rağmen yetişkinlikte rutin hazlara hapsedildikleri için...
Modern erkeğin trajedisi... "Hani kızları canavarların elinden kurtaracaktık?" Kızlar canavarları seviyor artık!