kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Nilgün ve Aycan Mutlusen çifti Cakehouse'da birlikte çalışıyorlar.

Çayı karanfilli, limonatası zencefilli

MELİS D. ÇALAPKULU
17.10.2008
Dereotlu-peynirli kek, üzerine yazı yazdırabileceğiniz kurabiyeler, değişik pastalar... Beşiktaş'ta dört ay önce açılan küçücük bir kafede, boyundan büyük lezzetler var! Cakehouse'un karanfilli çayı ile zencefilli limonatası da denemeye değer..
Beşiktaş'ın meşhur Cumartesi Pazarı'nın tam karşısında ama dışarıdan bakınca sanki 'Avrupa'da bir kafe' hissi uyandırıyor Cakehouse. Dört ay önce Aycan ve Nilgün Mutlusen çifti açmış burayı. Envaiçeşit pastalar, kekler ve kurabiyeler mekânın demirbaşları. Hepsi de Nilgün Hanım'ın elinden çıkıyor. Turizm otelcilik mezunu Nilgün Mutlusen, sekiz yıl önce kaptırmış gönlünü profesyonel mutfağa. Evlenmeden önce çeşitli otellerin mutfaklarında çalışmış. Ardından ağabeyi Kapalıçarşı'da bir kafe açınca oraya çeşitli pastalar yapmaya başlamış. "Baktım yaptıklarım beğeniliyor, ben de bu işte kendimi ilerletmeye karar verdim," diyor Mutlusen. Sonra bu işi eğitmenlik sertifikası almaya kadar götürmüş. İleride isteyenlere kendi mutfağında workshoplar vermeyi planlıyor.

İKİ ÇEŞİT TİRAMİSU
Dört ay önce de aradığı dükkânı Beşiktaş Ihlamur'da bulmuş ve eşiyle birlikte son derece modern ve sempatik bir kafe haline getirmişler. Üzerine yazı yazılabilen şekilli kurabiyeleri dekorasyonda kullanmışlar örneğin. Sandviç ekmeklerini de öyle... Kapının önüne de bir-iki masa atmışlar, oturup karanfilli çayınızı yudumlarken gelip geçenleri seyredebiliyor ya da gazetenizi okuyabiliyorsunuz. Mekânın tek handikapı ise içeride oturacak yerin olmaması. Ama mutfak açık olduğu için yediğiniz şeylerin nasıl pişirildiğini görme şansınız var. Bir yardımcısı var ve onunla birlikte her şeyi kendi elleriyle hazırlıyor Nilgün Hanım. Tabii sadece kafe için değil, bazı otel ve kafelere de toptan kek, pasta, kurabiye yapıyorlar. Ayrıca özel günleriniz için istediğiniz şekilde pastayı da sipariş edebiliyorsunuz. Cakehouse'un mönüsünün en tepesinde; frambuazlı, çikolatalı, limonlu, kestaneli, karamelli, portakallı ve vişneli çeşitleriyle cheesecake'ler yer alıyor. Ardından iki çeşit tiramisu geliyor. Biri Türklerin yaygın olarak yaptığı gibi, pandispanya kekinin arasına, labne peyniriyle yapılan kremanın konmasıyla hazırlanıyor. Diğeri ise İtalyan usulü, maskarpon peyniriyle, bardakta birer porsiyon olarak hazırlanıyor. Havuçlu, kakaolu, portakallı haşhaşlı, dereotlu peynirli gibi kek çeşitleri, elmalı pay ve tartoletleri de dikkat çekici. Bir de yine onlara özgü Housecake var. Altında badem kırıkları, üzerinde de çikolata sosuyla gerçekten çok farklı bir lezzet. Elmalı crumble, krep dantel gibi çeşitler ise özel sipariş üzerine hazırlanıyor. Piliç göğüs, füme hindi, peynirli ve minik sandviçler; zeytinli, cevizli, çok tahıllı gibi ekmek çeşitleriyle hazırlanıyor. Poğaça, börek, çeşitli kurabiyeler de Cakehouse'da bulabilicekleriniz arasında. İsterseniz farklı şekillerde hazırlanmış kurabiyelerin üzerine yazı da yazdırabiliyorsunuz. Bu da ilginç bir hediye seçeneği olabilir.
Mekânda tadabileceğiniz içecekler de son derece orijinal. Örneğin zencefilli, naneli, karanfilli limonata, limonlar rendelenip, şekerle bekletildikten sonra hazırlanıyor. Yine naneli, süzme yoğurttan yapılan ayranları var. Bitki çayları var, gerçek bitkilerden yapılıyor, yani sallama değil. Çayı da karanfilli demliyorlar.

ANTAKYA'DAN ZEYTİNYAĞI
Cakehouse'da çalışmalarını Aycan Bey'in sürdürdüğü bir de gurme ürünler bölümü var. Zeytinyağı, nar ekşisi, taşla kırılmış zeytin, dağ kekiği ile ceviz ve patlıcan tatlısı satıyorlar. Hepsi kendi tasarladıkları şişelerinde ve etiketleriyle. Zeytinyağı Antakya'da, köy usulü yapılıp şişeleniyor.
Tel: (0212) 327 28 00
Haberin fotoğrafları