kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Diz üstündeki çoraplar, kısa eteklerle çok seksi duruyor.

Çorapları görelim lütfen!

ESRA ÇORUH
16.10.2008
Yeni sezonda siyah opak çorapların yanı sıra desenli, parlak renkte külotlu çoraplar ile diz altı ve üstü çoraplar da çok moda..
1- Esra Hanım merhaba. 24 yaşındayım. Modayı takip etmeye çalışıyorum. Diz hizasında çorapları yabancı defilelerde çok görüyorum. Acaba eteklerle giyebilir miyiz? Önerilerinizi bekliyorum. (Ayşe K.-Adana)
Yeni sezonun çorap modasında şoset tarzı yani diz hizasında hatta daha kısa olan çoraplar çok var. Ama açık konuşmak gerekirse, bizi okul yıllarımıza götüren bu çorap modasını gençlere bırakmakta fayda var. Sizin bu modayı uygulamanız için yaşınız müsait. Ayrıca cesur ve özgün bir tarzınız varsa, tam size göre. Etek ya da elbiseyle diz altı çorapları tercih edebilirsiniz ama eteğinizin çok kısa olmamasına dikkat edin. Şoset tarzı daha kısa çorapları da çok zorlamamanızı öneririz. Etek boyu kısaldıkça daha uzun çoraplar daha hoş duruyor. Hatta bu çorapların diz üstünde olanlarının çok seksi olduğunu da hatırlatalım.

2 Esra Hanım, çorap giyerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Mesela çorabın rengi ne ile uyumlu olmalı, yardımcı olursanız çok sevinirim. (Şebnem Y.-Eskişehir)
Çorap ve ayakkabı uyumu artık sadece erkekler için geçerli bir kural. Farklı renkteki çorapların gardıroplarımıza girmesiyle ayakkabı ve çorap rengini tutturabilmemiz artık söz konusu değil. O yüzden dikkat etmeniz gereken, genel olarak kıyafetinizle çorabınızın uyumlu olması. Siyah bir etek giydiğinizde üzerinizde gri bir bluz ve yine gri renkte bir ayakkabı varsa gri çorap giyebilir, ayakkabınızla uydurabilirsiniz. Aynı zamanda siyah opak çorabın modası hiç geçmediği için siyah da giyebilirsiniz. Ya da siyah ve gri klasikliğini canlı renkte bir opak çorapla da kırabilirsiniz. Unutmayın yeni sezonda bacaklarınız yeni renkler ve desenlerle daha önce hiç olmadığı kadar canlanacak.

3- Merhaba. Çok üşüyen biriyim ve havalar soğuduğunda hemen çorap giymeye başlıyorum. Size sorum bu sonbahar sezonundaki çorap renkleriyle ilgili olacak. Hangi renk çoraplar moda? (Kamuran T.-İstanbul)
Üşüyen biriyseniz yeni sezondaki çorap modası tam size göre. Sonbahar-kış sezonunda geçen sezon çok moda olan siyah opak çoraplara alternatif olarak yine kalın ama rengârenk çoraplar dikkat ekiyor. Eğer renkli giymeyi seviyorsanız siyah ya da gri kıyafetinizi parlak renkteki mor, fuşya ya da kırmızı gibi renklerle canlandırabilirsiniz. Ama klasik bir tarzınız varsa o zaman size önerimiz gri opak çoraplar olacaktır. Ayrıca çorapla ayakkabı rengini tutturmak için fazla çaba harcamayın çünkü bu sezon her tür ayakkabı ve botla farklı renkte çorap giyebilirsiniz.

4- Çorap çok sevdiğim bir aksesuar. Acaba sonbahar-kış sezonundaki çorap trendleri hakkında bilgi verir misiniz? (Canan U.-Bursa)
Sonbahar-Kış sezonunda opak çoraplar çok moda. Geçen sene de moda olan siyah opakları etek ya da elbiselerle giymeye devam edeceğiz. Sezonun bir başka yeniliğiyse, ince siyah külotlu çoraplar. Çorap çekmecenizde bu ince ve seksi çoraplara yer ayırmayı unutmayın. Aynı zamanda renk seviyorsanız canlı renklerde opak çorapları da tercih edebilirsiniz. Renklerle aranız iyiyse sadece opak değil ince çorapların renkli olanlarını da giymekte özgürsünüz. Hayvan desenleri ve grafik desenli çoraplar da sezonun yenilerinden. Hatta bazı tasarımcılar bir adım daha öne çıkarak işlemeli çoraplar bile yapmış. Siyah ve canlı renklerin rakibi gri opaklar. Her şeyle kolay tamamlayabileceğiniz gri çoraplar çok moda. Aynı zamanda bordo, çikolata kahvesi gibi renkleri de giymeye hazır olun. File çoraplara gelince, dantel ve file yine sonbahar-kış sezonunda bacakları çok seksi bir havaya sokacak. Klasik file çoraplar yerine Rodarte'nin parçalanmış havadaki seksi fileleri daha havalı olacak.
Haberin fotoğrafları