kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
SAİT GÜRSOY

'Her şeyin bir adabı var'

Geçen gün masamın üzerinde bir kitap gördüm. Şenay Duru Özaltın yazmış. Adı " Her şeyin bir adabı var ". Sayfalarını karıştırmaya başladım. İlgimi çok çekti ve elimden bırakamadım. Bir anda Galatasaray'ın ilkokuluna 4'üncü, 5'inci sınıflara gittim. O zamanlarda da ilkokul öğretmenim Nebiye Yılmaz bize davranış kurallarını öğretmişti. Yaşantım boyunca bu kurallar, toplum içersinde hep artım oldu. Değerli okurlarım, toplumsal yaşamda en belirleyici unsur kişinin önce kendine, sonra diğerlerine duyduğu saygıdır. Herkesin başkaları tarafından çiğnenmesini istemediği sınırları vardır. Eğer bu sınır aşılırsa birlikte yaşam çekilmez hale gelir. İşte tam da bu noktada görgü kuralları devreye girer. Gerek özel hayatta, gerek iş hayatında ilişkilerin sağlıklı yürümesi açısından bazı temel soruların yanıtlarını bilmek ve bunları hayata geçirmek gerekir.
Beden dilinizi doğru kullanmak için, özel yaşamınızı düzenlerken, çevrenizle ilişkilerde, sözlü, yazılı ve elektronik iletişim kurarken, davet verirken ya da bir davete katılırken, iş yaşamında ve kamusal alanlarda, yurtiçi ve yurtdışında seyahate çıkarken, ne yapmalı, nasıl davranmalı, ne giymeli, neyi nasıl yemeli, nasıl konuşmalı? Bilmeniz gereken her şey bu kitapta mevcut. Ancak lütfen unutmayın! Terbiye ve nezaket, yalnızca hangi kıyafetin nerede giyileceği, ıstakozun maşasının nasıl kullanılacağıyla sınırlı değil. Kendinize ve karşınızdakilere nazik davranmak bir yaşam biçimidir. Bu kitabı okuyun.
Ayrıca yazar, isteyen eğitim kurumlarına "Hayatımızı kolaylaştıran terbiye ve nezaket kuralları" konulu seminer veriyor. Bence bu tür seminerlere öğrencilerin yanı sıra velilerinin de katılmasında yarar var.