kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kahvehanelerde tavla pulu, okey taşı denetimi

Giriş Saati : 13.10.2008 15:09
Güncelleme : 13.10.2008 22:14
Yeni Haber
Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde zabıta ekipleri, tavla pulu ve okey takımları temiz olmayan kahvehanelerin sahiplerini uyardı.

İlçe merkezindeki 12 kahvehaneyi denetleyen Çiftlikköy Belediyesi zabıta ekipleri, çalışanların portör muayeneleri başta olmak üzere genel temizlik, çay ocaklarının durumu, görevlilerin kıyafetlerinin temizliğiyle ilgili kontroller yaptı.

İskambil kağıtları, okey oyun takımları ve tavla pullarının temiz olup olmadığını da kontrol eden ekipler, görülen eksiklerin 10 gün sonra yapılacak ikinci denetime kadar giderilmesini istedi.

Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Amiri Cahit Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, kahvehanelerin en çok rağbet edilen, kalabalık yerlerden biri olduğunu, bu nedenle buralardaki hijyen koşullarının toplum sağlığı açısından büyük önemi bulunduğunu belirtti.

Kahvehanelerde uyulması gereken çok ciddi kurallar olduğunu ifade eden Türk, şunları kaydetti:

''Biz yaptığımız denetimi oldukça sıkı şekilde uyguladık. Çalışanların tırnaklarından tavla pullarının, okey taşlarının temizliğine kadar oldukça detaylı bir tarama yaptık. Bazı esnafımızın yakınmalarına karşın vatandaşımızdan uygulama konusunda büyük destek gördük. Bu da yaptığımız işlemlerin ne kadar yerinde olduğunun göstergesi.''

Türk, ilk denetimlerin ardından kurallara uymayan kahvehanelere uyarı ve para cezası verileceğini, devamı halinde ise 3-15 gün arasında kapama cezaları uygulanacağını söyledi.

(AA)