kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Asansör boşluğundan 5 kat aşağı düştü

Giriş Saati : 13.10.2008 10:13
Güncelleme : 13.10.2008 22:14
Yeni Haber
Buca ilçesinde, iki hafta önce asansör boşluğuna düşerek yaralanan 1.5 aylık evli 29 yaşındaki Sevda Gürez'in tedavisi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisi'nde sürüyor.

Asansör boşluğundan 5 kat aşağıya düşmesi sonucu her iki bacağı, sol kolu ve boynu kırılan talihsiz kadın ve özel güvenlik görevlisi eşi asansör ve inşaat firmasına maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını belirtti.

Olay, 29 Eylül sabahı saat 06.30 sıralarında Buca 206/5 sokak 148 numarada bulunan apartmanda meydana geldi. Bir elektronik firmasında çalışan Sevda Gürez, işe gitmek üzere 4. katta olan dairesinden ayrılarak asansöre binmek istemiş, kapının açılması ile adım atan talihsiz kadın aşağı düşerek ağır yaralanmıştı.

İki ayağı, sol kolu ve boynunda kırık oluşan Sevda Gürez, İzmir Atatürk Eğtim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 14 gündür hastanede tedavi gören ve 1,5 ay önce eşi Mehmet Ali Gürez ile dünya evine giren genç kadın, sorumluların adalete hesap vermesini istedi. Asansör ve inşaat firmasına maddi ve manevi tazminat davası açma hazırlığında olan Gürez ailesi, insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını ve sorumluların muhakkak cezalandırılmasını istedi.

Sevda Gürez ile yeni evlendiğini belirten ve olayın meydana geldiği apartmandaki dairede bir aydır kiracı olarak oturan özel güvenlik görevlisi Muhammet Ali Gürez, eşini bu hale sokan asansör firması ve inşaat firmasına dava açacaklarını söyledi.

Hem apartmanın katlarında ışık yanmadığını hem de asansörlerin bozuk olduğunu anlatan Ali Gürez, şöyle konuştu: "Asansör kapıları kabin gelmese bile açılabiliyor. Biz bunu bilmiyorduk. Eşim asansör katta zannedip kapıyı açmış. Adımını atar atmaz da kendini boşlukta bulmuş. Normalde asansör kabini gelmeden hiç kapı açılır mı? Bu işin peşini asla bırakmayacağım. Çünkü bugün bizim başımıza gelen yarın başka birinin de başına gelebilir. Böyle bir sorumsuzluk olmaz."

(İHA)