kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Devlete küfür isyan mı?

(ANKA)
12.10.2008
Düğün salonunu gece 23.00'de kapatmak isteyen polis memuruna küfür eden damat D.A., yargıda "Devlete küfür isyan mı" tartışması çıkardı..
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, "Ben böyle adaletin, emniyetin, devletin a.. koyarım" sözlerinin suç teşkil edip etmediğine karar verecek. Yerel Mahkeme, bu sözü söyleyen sanığın beraatine karar verdi. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, sözlerin devlete isyan olduğunu belirterek beraat kararını bozdu. Yozgat'ın Yerköy ilçesinde meydana gelen olayda, D.A. düğünlerinin saat 23.00'de sonlandırılmasını isteyen polis memurlarına karşı çıkarak, "Ben böyle adaletin, emniyetin, devletin a.. koyarım" dedi. Polis memurlarının şikâyeti üzerine açılan davada Yerköy Asliye Ceza Mahkemesi, D.A. hakkında "İdari faaliyetlerin uyumsuzluğu karşısında, kişilerin yeise, derin bir umutsuzluğa ve sert, yakışıksız biçimlerde dahi olsa kınama eylemine yönelmesi anlaşılabilir bir durumdur" gerekçesiyle beraat kararı verdi.

KARARDA DİRENDİ
Beraat kararına yapılan itiraz üzerine Yargıtay 4. Ceza Dairesi, sövme eyleminin "görevliye sövme ve devlete isyan" olduğuna hükmedip kararı bozdu. Ancak yerel mahkeme, sırf yakışıksız sözler sarf edenleri 'terbiye etmek' ve devlet gücünün sınırlarını hatırlatmak için pek de mantıklı olmayan bir yol izlendiğini vurgulayarak, "Yalnızca sanığın sarf ettiği sözlerde duraklamak bizi toplumsal yaşam ortamlarına aşırı müdahaleye yönelten bir indirgemecilik sonucuyla karşı karşıya bırakabilir" gerekçesiyle beraat kararında direndi. Bunun üzerine dosya, Yargıtay Ceza Genel Kurulu gönderildi.