kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk Telekom Videofon'u genişletiyor

Giriş Saati : 11.10.2008 16:59
Türk Telekom'un, görüntülü konuşma teknolojisi Videofon;u yeni katma değerli servis ve uygulamalarla genişleteceği bildirildi.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, yeni uygulamalarla Videofon'un sadece bireysel değil, kurumsal müşteriler tarafından da tercih edilmesinin beklendiği belirtilerek, bireysel müşterilerin, bir yandan Videofon ile görüntülü konuşurken diğer yandan yeni bilgi ve eğlence servislerinden yararlanabilecekleri, kurumların ise Videofon'un ihtiyaçlarına uygun olarak eklenen yeni özellikleriyle verimliliklerini artırabilecekleri vurgulandı.

Videofon müşterilerine sunulacak olan *8888 Videofon Görüntülü Katma Değerli Servisler Dünyası ile görüntülü sesli yanıt sistemi üzerinden bilgi ve eğlence servisleri sunulacağına işaret edilen açıklamada, müşterilerin bu hizmetten yararlanmaları için Videofon üzerinden *8888;i görüntülü olarak aramalarının yeterli olacağı belirtildi.

Ardından ekranda beliren görüntülü menüden istenilen servise ulaşılabileceği kaydedilen açıklamada, hizmetlere ilişkin şu bilgilere yer verildi:

''Böylece müşteriler, *8888 üzerinden müzik klipleri, film fragmanları, oyunlar gibi eğlenceli servislere, güncel haberler, finans, hava ve yol durumu gibi bilgi servislerine, canlı TV ve radyo kanallarına, masal ve çizgi filmler gibi çocuklara yönelik servislere bağlanabiliyor. CEBIT;te tüm içeriğiyle hazır bir biçimde gösterilecek olan *8888 Videofon Görüntülü Katma Değerli Servisler Dünyası çok yakında hizmete sunulacaktır.

3G destekli mobil cihazların sabit hatlarla görüntülü görüşme yapmasına olanak verecek teknoloji altyapısı hazır hale getirildi. Türk Telekom;un, sabit hatlar üzerinden görüntülü görüşme olanağı sağlayan Videofon ile artık sabit hatlar ile 3G destekli cihazlar arasında da görüntülü konuşma gerçekleşebilecek. Bu sayede müşteriler, ev telefonlarından cep telefonları ile görüntülü konuşma yapabilecekler. Örneğin, 3G kapsaması olan bir yerdeki 3G destekli telefonu olan Avea kullanıcısı, Videofon servisi bulunan herhangi bir ev veya işyerini arayarak Türk Telekom müşterileri ile görüntülü görüşebilecek. Ancak 3G lisansları dağıtıldıktan sonra müşterilerin bu hizmetten yararlanması mümkün olacak.

YENİ VİDEOFON ÇÖZÜMLERİ...

Ailelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak da yeni Videofon çözümleri sunulacak. Güvenlik amaçlı bu uygulamalarla Videofon ile IP kameralara erişim sağlanarak ailelerin evdeki bebek ve bebek bakıcıları ile yaşlı ve hasta yakınlarını uzaktan takip edebilmeleri mümkün olacak.''

Videofon servisi ile artık şirketlerin santrallerinden görüntülü iletişim kurulabileceğine dikkat çekilen açıklamada, geleneksel telefon santrallerinin diğer tüm özelliklerine de sahip olan özel PBX uygulamalarıyla şirketleri arayanların görüntülü olarak karşılanabileceği, bekleme müziğinin yerini de bekleme videosunun alacağı, şirket çalışanlarına görüntülü mesaj bırakılabileceği gibi şirket içi iletişimde de Videofon;dan yararlanabileceği aktarıldı.

Açıklamada, şirket yöneticilerinin, çalışanlarına görüntülü veya canlı mesaj ile ulaşabilecekleri, şirket içi yapılan tüm görüntülü görüşmelerin ücretsiz olarak sunulacağı duyuruldu.

Türk Telekom ayrıca, Videofon sayesinde müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik Görüntülü Çağrı Merkezi uygulamalarını da başlatacağını bildirdi.

Yeni Videofon kampanyaları ile görüntülü konuşmanın yaygınlaşacağı savunulan açıklamada, kampanya ile tüm vergiler dahil olmak üzere aylık 29 YTL ödeyerek Videofon cihazı ve görüntülü telefonlar arası 3000 dakikaya kadar ücretsiz görüşme imkanı sunulduğu, kampanyadan yararlanabilmek için 24 aylık taahhüt şartı bulunduğu, 24 ay sonunda ise Türk Telekom tarafından uygulanmakta olan görüntülü telefon tarifesine göre ücretlendirme yapılacağı belirtildi.

100 bin müşteri ile sınırlı kampanya kapsamında 3000 dakikayı geçen görüşmeler, tarifedeki kontör bedelleri üzerinden ücretlendiriliyor.

AA