kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fransa, bankaların borçlarını garanti altına alıyor

Giriş Saati : 13.10.2008 13:56
Güncelleme : 14.10.2008 00:05
Yeni Haber
Fransa'da yayınlanan Le Monde gazetesinini yarınki sayısında çıkacak bir haberde, hükümetin, küresel mali kriz karşısında zor durumda olan bankaların 300 milyar avroya kadar olan açığını garanti altına alacağı bildirildi.

Le Monde gazetesi, bankaları kurtarma planının 2009 yılı sonuna kadar geçerli olacağını yazdı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, küresel kriz karşısında zor durumda olan bankalara 360 milyar avroya kadar yardım yapılacağını resmen açıkladı açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen olağanüstü bakanlar toplantısının ardından basına açıklama yapan Sarkozy, hükümetin zor durumdaki bankalara yapacağı yardımın ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Sarkozy, hükümetin zor durumdaki bankalar arasındaki kredi alış verişinde 320 milyar avroya kadar garanti vereceği, yine zor durumdaki bankaların sermaye artırımı için ise 40 milyar avro ayıracağını bildirdi.

Hükümetin yapacağı bu yardımın maksimum olduğunu belirten Sarkozy, mali piyasaların normal bir biçimde çalışmaya başlaması halinde bu rakama da ulaşılamayabileceğini vurguladı.

Sarkozy, ''Para akışı gitmiyor, bankalar arasındaki pazarı açmak gerekiyor'' iye konuştu.

Bu arada bugünkü olağanüstü bakanlar kurulu toplantısının ardından, zor durumdaki bankalara vakit geçirmeden yardım yapacak ve fon ayıracak özel bir mekanizmasının kurulması için hazırlanan yasa tasarısına onay verildi.

Söz konusu yasa tasarısı bu hafta içinde meclis ve senatoda oylanacak.

AA