kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ogün Samast hastaneye sevk edildi

Giriş Saati : 13.10.2008 22:37
Güncelleme : 13.10.2008 22:47
Yeni Haber
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada tanık olarak dinlenen Yasin Hayal'in babası Bahattin Hayal, ''Yasin iyi bir çocuktu. Ne olduysa Erhan'ı tanıdıktan sonra oldu'' dedi.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, avukat Fuat Turgut'un talebi üzerine tanık olarak dinlenen Yasin Hayal'in babası Bahattin Hayal, McDonald's'ın bombalanmasından 2 gün sonra 2 sivil polisin oğlunu aradığını anlattı.

Eşiyle ifadelerinin alınması için Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüklerini belirten Hayal, o dönemki Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürü Yahya Öztürk'ün odasına alındığını anlattı.
Bahattin Hayal, şunları kaydetti:

''Ben 'Yasin'in bizim için öldüğü' gibi şeyler söyledim. Yahya Öztürk de bana 'hayır Yasin bundan sonra yaşayacak. Yasin ve Yasin gibilere Türkiye'nin ihtiyacı var. Yere bir bayrak düşmüştü. Bu bayrağı Yasin gibiler kaldıracak' dedi. Bana Kur'an-ı Kerim gösterip, 'Biz buna göre iş yapıyoruz' diye konuştu. Bir de telefonundaki Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğrafını gösterdi.''

Öztürk'ün sözlerinin kendisi için o zaman bir şey ifade etmediğini belirten Hayal, Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından ''Samsun'da bayrak yerden kalkmıştır'' denilince, konuşmalarının aklını kurcalamaya başladığını anlattı.
Bu durumu savcı Fatih Genç'e anlattığında, savcının, ''Bunu neden söylüyorsun başına iş açar' dediğini öne süren Hayal, gazetelere, ''Ramazan Akyürek'in 'Erhan Tuncel'in iyi bir istihbarat elemanı olduğunu' söylediğine'' dair haberler yansıdığını kaydetti.

Bahattin Hayal'in, ''bu konuların irdelenmesini istediğini'' söylemesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Erkan Canak, ''Biz seni tanık olarak getirdik, sen irdelenmesini istiyorsun'' dedi.

Hayal, oğlunun bombalama olayına ilişkin olarak yargılandığı sırada Erhan Tuncel'in duruşmalara geldiğini, ancak koridorda beklediğini belirterek, ''Bana 'amca sen rahat ol, gerekirse Elazığ Devlet Hastanesi'nden deli raporu alırız' dedi'' şeklinde konuştu.

Yasin Hayal'in bir süre okul önlerinde simit sattığını, ramazanlarda davul çaldığını, Erhan Tuncel ile de simit satarken tanıştığını düşündüğünü anlatan Bahattin Hayal, ''Yasin iyi bir çocuktu. Ne olduysa Erhan'ı tanıdıktan sonra oldu'' dedi.

DİNK'İN KAPICISI DA DİNLENDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen Mithat Alkan, Hrant Dink'in oturduğu apartmanda kapıcı olduğunu belirterek, cinayetten 3-4 ay önce polis olduğunu söyleyen, kimlik göstermek istemeyen ve yüzlerinde kar maskesi bulunan 2 kişinin Dink hakkında sorular sorduğunu anlattı.
Tanık beyanlarına karşı diyecekleri sorulan Erhan Tuncel, Bahattin Hayal'in kendisiyle ilgili beyanlarını kabul etmediğini belirterek, Yasin Hayal'in duruşmasına gittiğinde tanık olarak çağrıldığından koridorda beklediğini ifade etti.

Tuncel, bir arkadaş olarak Yasin Hayal'in babasını teselli ettiğini, ancak bu konuşmalarının Bahattin Hayal tarafından abartıldığını savundu.
Dava dosyasının ayrılmasını talep eden Tuncel, Hüseyin Kavunuz'un tanık olarak dinlenmesini istedi.

Tuncel, Mustafa Öztürk ile 13 görüşme yaptığına dair dosyada bir şema bulunduğunu da dile getirerek, bu görüşmelerin çözümlerinin istenmesi talebinde bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Erkan Canak da Kocaeli 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nden gönderilen yazıda, tutuklu sanık Ogün Samast'ın ''depresyon'' tanısıyla Kocaeli Devlet Hastanesine sevk edildiğinden duruşmaya getirilemediğinin bildirildiğini kaydetti.

Başkan Canak, sanıklardan Yasin Hayal'in adliye binasına girerken söylediklerine ilişkin tutanağı okuyarak, ''Neden söyledin'' diye sorması üzerine, ''Bilmiyorum, duygu meselesi'' diye konuştu.

AA