kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sorun yanıtlayalım

09.10.2008
Saç dökülmesini nasıl durdururum?

Son bir aydır saçlarımda çok fazla dökülme var. Neredeyse saçımın yarısını kaybediyorum. Bunun için ne yapmalıyım? Eda A./İstanbul
Saç dökülmesinin çeşitli nedenleri olabilir. Demir eksikliği, hormonal bozukluklar, çinko, biotin ya da B grubu vitamin eksiklikleriyle bazı ilaçlar ve stres de tetikleyici faktörler arasındadır. Öncelikle bir dermatoloji uzmanına başvurarak gerekli testlerin yapılması sağlanmalıdır. Tetkik sonuçlarına göre tedavi başlanacaktır. Altında yatan nedeni tedavi etmeden, sadece saç dökülmesini önleyici ürün kullanımıyla şikayetler giderilmeyecektir.

* * *
Sivilcelerim çoğaldı

İki senedir sivilcelerim geçmiyor, gittikçe çoğalıyorlar. Ellemememe rağmen iz kalıyor ne yapmalıyım? Sevda Ş./Antalya
Bahsedilen durum inatçı akne dediğimiz tabloya uymaktadır. Bu durum yağlı cildi olanlarda, stresli yapılarda, genç insanlarda görülebilmektedir. Bunların bugün için çok iyi tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bunların tedavilerini en iyi şekilde yapabilmekteyiz. Sivilceleriniz fazlalaşmadan, ellemeden bir cilt hastalıkları uzmanına görünmenizi öneririm.

* * *
Hızmam hepkanıyor

Bir ay önce burnuma hızmayaptırdım. Bazen sarı bir akıntıoluyor ve kanıyor. Mikrop mukaptım? Feride K. / Ankara
Bu tip dövme, hızmagibi işlemler sonrasında herzaman bakteriyel enfeksiyon kapma riski mevcuttur. Bu tablo da bakteriyel enfeksiyon tablosuna uymaktadır. Önerim öncelikle enfeksiyonlu bölgenin su ve sabunla iyice yıkanmasıdır. Bu, tedavinin birinci basamağı olacaktır. Bundan sonraki aşamada en doğru davranış, bir cilt hastalıkları uzmanına başvurmanızdır.