kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BÜLENT CANKURT

Cazcı sosyetikler!

Suzan Sabancı Dinçer'in ev sahipliğinde yapılan Akbank Caz Festivali'nin açılış daveti, İstanbul'un elitlerinin caz müziğini ne kadar çok sevdiğini gösterdi.
İstanbul'un elitleri uzun yaz tatilinde genelde Güney'e göçtüğü için İstanbul resmen bir hayalet şehir kıvamına bürünmüştü. Ardından gelen Ramazan ayı ve bayram nedeniyle de sosyalleşemediklerinden, az kalsın birbirlerinin yüzlerini unutacaklardı! Eskiden bir gecede birkaç kapı aşındıran sosyetik isimler için durum cidden içler acısı bir hal almıştı. Allah'tan bunların hepsi sona erdi de PTT (Pijama, terlik televizyon) partisinden kurtuldular ve kendilerini resmen sokaklara vurdular.

BU KONSERLER KAÇMAZ
Elitlerimiz birbiri ardına düzenlenen davetler sayesinde iki insan yüzü görüp, sosyalleşmeye başladılar. Bu haftanın en 'baba' davetlerinden biri de Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in 18. Akbank Caz Festivali'nin açılışı için verdiği muhteşem kokteyldi. Akbank'ın 60. yıl kutlamaları çerçevesinde Salvador Dali'nin eserlerini İstanbul'a getirtmeyi başaran Suzan Sabancı Dinçer, bu kez ünlü caz sanatçılarını İstanbullular'- la buluşturuyor. Four Seasons Hotel'de gerçekleşen festivalin açılış kokteyline, cemiyet hayatının ve caz dünyasının ünlü isimleri akın etti. Davette, Swing ve Boogie Woogie stilinin ustalarından ve caz dünyasının en iyi piyanistlerinden Dr. Gabs, konuklarının kulaklarının pasını sildi. Ron Carter, James Carter Quintet, Stephan Micus, Rhoda Scott, Tomasz Stanko Band, Akbank Caz Festivali'nin bu yılki efsane isimleri arasında. Caz tutkunları için bu fırsat kaçmaz!!!