kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ünlülerden 2009 kehanetleri

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
Giriş Saati : 11.10.2008 12:17
Güncelleme : 11.10.2008 22:49
Yeni Haber
Trend Show ekibinin hazırladığı Trendler Kitabı 09 için 'trendsetter' isimler objektif karşısına geçti; ve meraklıları için 2009 yılı trendlerini söyledi.....
Türkiye'nin en büyük gençlik etkinliklerinden Trend Show, beşinci yılına yeni bir konsept ve önemli değişikliklerle giriyor. 19-21 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Trend Show bu yıl 'Türkiye'nin en ilham verici gençlik festivali' olma iddiasında. Bu nedenle öncelikle sınırlarını genişletiyor ve Lütfi Kırdar'ın dışına da çıkarak, şehrin farklı noktalarına yayılıyor.
Bu yılki tema, 'Farka saygı' olarak belirlenmiş. Bu konu çerçevesinde oluşturulan eğlence, moda, sanat, teknoloji ve kişisel gelişim başlıkları altında beş ana konu var. Modaya özellikle ağırlık veriliyor. Markalar, İstanbul Street Style defilelerle; moda tasarımcıları ise seminer ve workshop'larla gençlerle buluşmayı hedefliyor.
Trend Art'ta, 35 genç sanatçının yine 'farka saygı' konseptinde yaptığı çalışmalar sergilenecek; atölyelere yer verilecek. Teknoloji başlığı altında tabii ki yeni ürünler görücüye çıkacak, bazı ürünlerin lansmanı ilk kez burada gerçekleşecek. Trend Talk'ta ise 'işin erbabı' kişiler seminerler verecek; liderlik ve girişimcilik konulu paneller düzenleyecek.

REKOR DENEMESİ
Trend Show'un 'olmazsa olmaz'ı konserler ve gösterilerin yanı sıra, bir de dünya rekoru denemesi yapılacak. DRUM'ın da katkılarıyla 5 bin genç, barış için davul çalarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeye çalışacak.
En önemli yenilik ise, sonunda bir 'trendler kitabı'na kavuşacak olmamız.
Trend Show'a paralel olarak hazırlanan Trendler Kitabı 09, kasım ayı içinde çıkacak. Her yıl tekrarlanması planlanan kitapta, konusunda yetkin ve 'trendsetter' olarak tabir edilen kişilerin 2009 öngörülerine yer veriliyor. 'Sanattan modaya, teknolojiden alternatif yaşama, mizahtan televizyona kadar 40 isim, kendi dallarının '2009 trendleri'ni anlatıyor.
Çarpıcı kareler, son zamanların en çok konuşulan fotoğraf sanatçılarından Mehmet Turgut'a ait. Okan Bayülgen, tasarımcılar Hatice Gökçe ve Ümit Ünal, takı tasarımcısı Deniz Kaprol, ressam Bedri Baykam, müzisyen Serhat Bedük, gazeteci Oray Eğin ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu; 'trend kahinleri'nden sadece birkaçı.

'TV STARLARI ÖLECEK'
Örneğin Okan Bayülgen çok çarpıcı bir öngörüde bulunuyor ve "TV starları var olmayacak; ölecek," diyor. Modacı Siren Ertan, 2009'da kadınların da smokin giymeye başlayacağını söylüyor.
Kadın ve erkeklerin birbirlerinin alanlarına daha çok girmeye başladığına son zamanlarda daha çok tanık olduğumuz doğru.
Androjeni trendi erkeklerin kadınsı çantalar takmalarına, etek giymelerine, gözlerine 'guyliner' çekmelerine ve topuklarının yükselmesine neden oluyor.
Kadınlar arasında erkek ayakkabısı giymek, papyon, kravat ve pantolon askısı takmak da çok moda. Bu durumda şu günlerin pantolon-ceket takımlarının gelecek yıla smokinleşmesi de kuvvetle muhtemel.
'Young Guru Academy'nin kurucusu Sinan Yaman, liderlerin artık daha samimi ve iyi kalpli olacağını öngörüyor.
Bill Gates gibi ünlü işadamları ile Hollywood yıldızlarının yardım örgütlerini aratmayacak şekilde çalışmaları ve bağışlarda bulunmaları, Türkleri de etkilemeye başlayacak demek sonunda...
Tasarımcı Özlem Süer zamansızlık temasının ağır basacağını, müzisyen Serhat Bedük ise elektronik müzik ile akustik müziğin daha çok iç içe geçeceğini öngörüyor.
Genel olarak herkesin üzerinde durduğu noktalar ise samimiyet ve saflığın hayatımızın daha çok içine girmesi ve tüketimin azalması.