kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hakurk'ta 31 hedef vuruldu

Giriş Saati : 11.10.2008 10:13
Güncelleme : 11.10.2008 17:35
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedeflerin, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca ve müteakiben ateş destek vasıtalarıyla dün etkili bir şekilde ateş altına alındığını ve gece yarısı icra edilen harekat esnasında, terör örgütüne ait 31 hedefin tümünün tam isabetle vurulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

''Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü bölgesinde Bayraktepe saldırısına katılan bölücü terör örgütü mensuplarının takibine devam edilmektedir. Bu kapsamda 4 Ekim 2008 tarihinden bu yana 6. kez, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca ve müteakiben ateş destek vasıtalarıyla dün etkili bir şekilde ateş altına alınmıştır. Gece yarısı icra edilen harekat esnasında, terör örgütüne ait 31 hedefin tümü tam isabetle vurulmuştur.

Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir. İcra edilen harekatta, her zaman olduğu gibi sadece PKK/KONGRA-GEL terör örgütü hedef alınmış, sivil halk ve yerel unsurların olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.''

ŞIRNAK'TA TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA YÖNELİK BAŞLATILAN OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Şırnak'ın kırsal alanında terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı operasyonlar devam ediyor.

Şırnak'ın Gabar, Cudi ve Küpeli dağlarında terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonlar sürüyor. Operasyonlara helikopterler de havadan destek veriyor. Bu arada, Şırnak'taki askeri birliklerden çok sayıda askeri araç, operasyonların sürdüğü Gabar, Cudi ve Küpeli dağlarına sevk edildi. Askeri araçların bulunduğu konvoyun önünde ve arkasında sinyal kesici jammer araçların bulunması dikkat çekti.

Öte yandan, bölgede olası tuzaklara karşı Cizre-Şırnak, Cizre-Güçlükonak ve Şırnak-Beytüşşebap kara yollarında güvenlik güçlerince rutin olarak yapılan mayın taraması devam ediyor.

(AA)