kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
KIZI ‘DENİZ’, OĞLU ‘YUNUS’ Deniz tutkunu olan Karlıdağ, şimdi 7 yaşında olan kızının adını Deniz, oğlunun adını da Yunus koymuştu.

Kaybolan balıkçının ailesinden İDO'ya tazminat davası

Hayati ARIGAN SABAH
11.10.2008
Şehir hatları vapurunun teknesine çarpması nedeniyle kaybolan ve cesedi bile bulunamayan balıkçı Yavuz Karlıdağ'ın eşi, İDO ile vapurun kaptanına dava açtı..
Ölümüm denizden olsun diyecek kadar deniz tutkunu olan Yavuz Karlıdağ, İstanbul Boğazı'nda balıkçılık yaparken şehir hatları vapuru teknesine çarptı. Karlıdağ'ın 3 gün boyunca aranan cesedi bulunamazken geriye teknesinden birkaç tahta parçası kaldı. İki çocuk babası Karlıdağ'ın eşi Sıdıka Karlıdağ, eşinin ölümüne neden olan İDO'ya bağlı "Şehit Metin Sülüş" vapurunun kaptanı Sedat Bostan ve İDO A.Ş.'ye 115 bin YTL'ik tazminat davası açtı.

15 YIL HAPSİ İSTENDİ
Geminin kaptanı hakkında Beyoğlu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan 15 yıl hapis istemiyle de dava açıldı. Kaptan Bostan savunmasında "Rotamda seyir halindeyken bölgenin yasal olmayan şekilde balıkçı tekneleri ile kapatılması üzerine büyük gemilerin rotasına girdim. Balıkçı teknesi gelerek gemiye çarptı. Suçsuzum" dedi. Karlıdağ'ın denizde kaybolmasının ardından Sıdıka Karlıdağ, İDO yetkililerinin kendilerini hiç aramadıklarını, özür bile dilemediklerini belirterek "O gece eşim eve gelmedi. Ertesi gün acı gerçeği öğrendim. Hiçbir gelirim yok. Büyükşehir Belediyesi ve İDO bize sahip çıksın" diye konuştu.