kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Avusturyalı ırkçı lider kazada öldü

Giriş Saati : 11.10.2008 09:43
Güncelleme : 11.10.2008 16:34
Yeni Haber
Avusturyalı aşırı sağcı lider Joerg Haider'in bugün meydana gelen trafik kazası sonucu öldüğü ve kullandığı otomobilde yalnız olduğu bildirildi.

Avusturyalı aşırı sağcı lider Joerg Haider'in hayatını kaybettiği trafik kazasına, liderin bir aracı sollamaya çalışırken direksiyon hakimiyetini kaybetmesinin neden olduğu bildirildi.

Avusturya haber ajansı APA ve Reuters'ın polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, 58 yaşındaki Kaernten Eyalet Valisi Haider'in Volkswagen marka Phaeton modeli makam aracını çok hızlı kullandığı, yoldan çıkan aracın birkaç takla attığı ve hurdaya döndüğü kaydedildi.

Kaza, gece yarısından sonra güneydeki Klagenfurt kenti yakınlarında meydana gelmişti. Araçta yalnız olan aşırı sağcı Avusturya'nın Geleceği İttifakı (BZÖ) Genel Başkanı Haider, kaza yerinde hayatını kaybetmişti.
Haider, 4 Ağustos 1993'te benzer şekilde yaptığı ve BMW marka arabasının hurda olduğu trafik kazasını ufak bir sıyrıkla atlatmıştı.

Bu arada APA'ya açıklama yapan Haider'in sözcüsü Stefan Petzner, liderin ölümünü, "Bizim için dünyanın sonu gibi" sözleriyle değerlendirdi.

Avusturya'nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi Genel Başkanı Haider, göğsünden ve başından aldığı yaralar nedeniyle öldü.

Evli ve iki kız çocuğu babası olan Joerg Haider 14 yıl parti genelbaşkanı olarak görev aldı.Haider'in önderliğinde FPÖ sürekli bir çıkış yaptı.

FPÖ'den ayrıldıktan sonra partideki arkadaşları ve hükümetteki kadrosuyla BZÖ partisini kurdu.

Joerg Haider 2005'ten 2006'ya kadar BZÖ genelbaşkanıydı. 1999'dan beri Karintiya Eyâlet Başkanıdır.

1999'daki seçimde yüzde 27 oy alarak hükümete katılan Haider, Adolf Hitler'in ''çalışma örgütlenmesini'' benimsemesinden ötürü Avrupa Birliği'nin şimşeklerini çekince, hükümetten ayrılmak zorunda kaldı.

Yahudi düşmanlığıyla da tanınan Haider, uzun zamandır sloganlarını yumuşatmıştı. Haider, 2002'de Bağdat'a giderek Saddam Hüseyin'le görüşmüştü.Haider şubat ayında, eyaletinde cami ve minare yapımını yasaklamıştı.

Ebeveynleri Nazi olan, Haider ise sağcı bir popülisttir.