kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ordumuzu yıpratmaya kimsenin hakkı yok"

Giriş Saati : 11.10.2008 16:01
Güncelleme : 11.10.2008 17:35
Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün saldırısı sırasında golf oynamasına ilişkin tartışmalar için, "Orduyu yıpratmaya hiçbirimizin, hiç kimsenin hakkı yok. Bizim ordumuz, gerçekten sağlam bir geleneğe sağlam bir duruşa sahip" dedi. Sezer, ekonomik kriz konusunda kendi hükümetlerini eleştiren Başbakan Erdoğan'a da tepki gösterdi.

Sezer, "Bizim aldığımız tedbirler sayesinde Türkiye bugün ayakta. Sen üç buçuk yıldaki hükümeti sorunları çözememekle suçluyorsun ama 340 milletvekili ile altı yıldır tek başına iktidarsın. "Ne yapıyorsun beceriksiz Başbakan?' diye sorma hakkımız var" dedi.

DSP Parti Meclisi, Genel Başkan Zeki Sezer başkanlığında DSP Parti Okulu'nda toplandı. Terör, ekonomik kriz ve yerel seçim konularının ele alınacağı PM öncesinde, DSP Lideri Sezer gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin çok sıkıntılı bir süreç yaşadığını ifade eden Sezer, "Ciddi sıkıntılarımız var. Ciddi sorunlar var. Bugün Türkiye'yi yönetenler bu sorunların aşılması konusunda yeterli çalışmayı, yeterli duruşu ortaya koyamıyorlar" dedi. Terör ve ekonominin Türkiye'nin temel sorunu olduğunu vurgulayan Sezer, AKP'nin altı yıldır tek başına iktidarda olmasına karşın bu konularda yetersiz kaldığını ileri sürdü. Sezer, şunları söyledi:

"Altı yıldır sorun çözmek yerine her alanda yeni sorunlar yaratan bir duruşu ortaya koyuyor bu iktidar. Ekonomide neredeyse hiçbir şey yapmadılar altı yılda. Türkiye'yi mahkum ettikleri, düşük kur yüksek faiz politikası tümüyle toplumu büyük sıkıntıya soktu. Dünyanın yaşadığı küresel krize de 50 milyar dolara yaklaşan cari açıkla ülkemiz yakalanmış oldu. Dünyanın önde gelen ekonomistleri de aynı şeyi teyit ediyorlar. Bu kadar büyük cari açığı olan ülkeler kendi kararlarını kendileri vermekte zorlanırlar. Böyle bir ortamda küresel krize Türkiye yakalanmış oldu."

BECERİKSİZ BAŞBAKAN

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "muhalefet bize öneri getirmiyor" şeklindeki açıklamalarını eleştiren DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ekonomi başta olmak üzere diğer konularda da parti olarak çok daha önceden öneriler getirdiklerini kaydetti. Başbakan Erdoğan'ı ekonomik kriz konusunda çok daha öncesinden uyardığını anlatan Sezer, Başbakan Erdoğan'ın ise kendisine, "Bize bir şey olmaz" dediğini hatırlattı. Sezer, şunları söyledi:

"Bu kadar vurdum duymaz, yaklaşan sıkıntılardan bi haber, aslında tümüyle ülke yönetiminden bi haber bir Başbakanla ne yazık ki bu ülke altı senedir yönetiliyor. Başbakan hala geçmişi eleştiriyor. Ben de diyorum ki, "insaf.' Bizim üç buçuk yıllık Hükümetimizi eleştiriyor. Oysa bizim aldığımız tedbirler sayesinde Türkiye bugün ayakta. Sen üç buçuk yıldaki hükümeti sorunları çözememekle suçluyorsun ama 340 milletvekili ile altı yıldır tek başına iktidarsın. "Ne yapıyorsun beceriksiz Başbakan?' diye sorma hakkımız var."

TERÖR ELEŞTİRİSİ

AKP Hükümeti'nin sıfır terörle iş başına geldiğini hatırlatan Sezer, Hükümetin terör politikalarını da eleştirdi. Sezer, şunları söyledi:

"Terör can yakmaya devam ediyor. Ne yazık ki Hükümetimiz eli kolu bağlı seyrediyor. Çünkü güvenliğimizi, sınır güvenliğimiz dahil başkalarına havale etmiş durumda. Dünyanın hiçbir özgür bağımsız egemen ülkesi yoktur ki, kendi güvenliğini başkalarına emanet etsin. Başkalarından medet umarak sağlıklı, terörsüz, egemen olarak kalmaya devam etsin. Onun için sınır güvenliğimiz başta olmak üzere, her türlü tedbiri almak Hükümetin başta gelen görevidir."

Son dönemdeki yolsuzluk olaylarına da değinen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, özelikle belediyelerde çıkan yolsuzluklara dikkat çekti. Bu ortamda, DSP'li belediyelerin "bir yıldız gibi" kendini gösterdiğini ileri süren Sezer, "Önümüzdeki yerel seçimlerde başarısız, kirliliğe de bulaşmış birilerini aman kaleyi kaybetmeyelim diye orada tutmaya çalışmak herhalde bir seçim başarısı getirmez" dedi.

ÇANKAYA'YI KAZANACAĞIZ

Sezer, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Sezer'e, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarıyla ortaya çıkan rüşvet tartışmaları da hatırlatıldı. Sezer, "Çankaya Belediyesi ne kadar başarılı diye milletimiz seçimlerde değerlendirecek. Oy kaybı olur mu? Ben milletin oyuna ipotek koyup kendi görüşüm olarak söylemeyim. Çankaya'yı DSP'li belediye yönetecek önümüzdeki dönemde. Buna inancım sonsuz" dedi.

Sezer'e, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün saldırısı sırasında golf oynamasına ilişkin tartışmalar da hatırlatıldı. Sezer, "Benim çok fazla içine girmek istemediğim bir tartışma bu. Çünkü son zamanlarda moda oldu. Her fırsat ordumuzun yıpratılması için kullanılır hale geldi. Orduyu yıpratmaya hiçbirimizin, hiç kimsenin hakkı yok. Bizim ordumuz, gerçekten sağlam bir geleneğe sağlam bir duruşa sahip" diye konuştu.

(ANKA)