kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Osman Engin

Yarışmaya 'Dur' Türkiye'den geldi

Duygu GÜVENÇ ANKARA
11.10.2008
Frankfurt Kitap Fuarı öncesi düzenlenen "Hz. Muhammed'e benzeme yarışması"na Türk Dışişleri müdahale etti. Türk yazar etkinlikten çekildi..
Türkiye'nin onur konuğu olarak katıldığı Frankfurt Kitap Fuarı daha başlamadan skandala neden oldu. Titanic isimli bir magazin dergisinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılacağı fuar kapsamında düzenlediği "Hz. Muhammed'e benzeme yarışması" Türk Dışişleri'nin sert tepkisine neden oldu.

TÜRKİYE TEPKİLİ
Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet dün Alman Dışişleri'ne Türkiye'nin etkinlikle ilgili rahatsızlığını bir 'notayla' iletti. Frankfurt Başkonsolosu Boğaç Güldere de Frankfurt eyalet makamları nezdinde önceki gün resmi girişimlerde bulundu. Güldere ayrıca, Frankfurt Kitap Fuarı çerçevesinde düzenlenecek Türkiye ile ilgili etkinlikler arasında böyle bir etkinliği görmek istemediklerini de bildirdi.

ŞAKA MI,GERÇEK Mİ?
Oturuma katılacak olan 9 sanatçıdan biri olduğu açıklanan Türk yazar Osman Engin de oturumdan çekildiğini açıkladı. Engin, SABAH'a, "Adımın böyle bir oturuma karıştırılmasını kesinlikle istemiyorum. Bu benim mizah anlayışıma dahil değil" dedi. SABAH'ın konuştuğu Titanic redaktörü Leo Fischer, "Bizim dergimiz herkesle, her şeyle dalga geçmesiyle tanınan bir dergi. Bu yıl da Frankfurt Kitap Fuarı'nın konuğu Türkiye olduğu için Adorno yerine Hz. Muhammed'e benzeme yarışması düzenledik. Önemli olan dikkatleri çekmek, oturum sırasında dini konuların konuşulacağını sanmıyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları