kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Candan Erçetin

Bazı modacılar arabesk buluyor ama artık taşı dünya kullanıyor

09.10.2008
* Ünlülerden kimleri giydiriyorsunuz?
Giydirmediğim biri kaldı mı bilmiyorum, A'dan Z'ye herkesle çalıştım. Hepsi grubu, Nil Karaibrahimgil, Demet Akalın, hatta Bülent Ersoy, hatta Seda Sayan, Gülben Ergen, Nilüfer, Yalın, Candan Erçetin, Ebru Akel, Ajda Pekkan, Emel Müftüoğlu ve Bengü ilk aklıma gelenler. Bir tek Sezen Aksu ve Sibel Can'la çalışmadım.

* İnsan ister istemez Nil Karaibrahimgil nere, Bülent Ersoy nere diye düşünüyor...
İnsanların beğenisini almak çok güzel bir şey. Yaptığım bir tasarımı Bülent Ersoy da beğenebiliyor, Nil Karaibrahimgil de... Bu demek değildir ki ben illa Bülent Ersoy'un ya da Petek Dinçöz'ün tarzıyım. Ama o insanlar benden bir şey almak istiyorsa, benim tarzımı taşıyabileceği şekilde maksimum hizmeti vermeye çalışırım. Ben kimseyi kapımdan uzaklaştırmam.

* Siz tasarımlarınızda taş kullanmayı çok seviyorsunuz...
Evet, taşı çok seviyorum. Bazı modacılar tarafından arabesk karşılanıyor taş ama artık dünya taşı kullanıyor, özellikle sahne ışıltı isteyen bir şey. Zannedersem bende buldukları farklılık bu. Işıltıyla rengi, dekolteyle kalıbı, yani bir şeyleri doğru ve dozunda bir araya getiriyorum. Bir tane daha bir şey koysam rüküşe girecek mesela. Galiba onu iyi ayarladığım için insanlar seviyor beni.

* Sizin ruhunuzu en iyi yansıtan isim kim?
Candan Erçetin kesin, Ajda Pekkan kesin, Ebru Akel'i saymıyorum bile, o artık bizden biri. Funda Arar da yeni çalışmaya başlamamıza rağmen çok uyum sağladığım, daha olgun ve daha duygusal yanımı ortaya koyduğum bir kimlik oldu. Candan Erçetin için yaptığım kostümler mesela... Kendimi aştığım kostümler onlar. Yani bir müze için yapacak olsam ya da bir yarışmaya katılsam, Candan Erçetin'i giydirdiğim gibi kostümler yapardım. O benim aynam, onun için kostüm hazırlarken ruhum coşuyor. Ajda da benim fırlama yönümün ön plana çıktığı, kıyafete ikinci bir anlam katan bir isim.

ÖĞRENCİLERE İNDİRİM
* Siz belli bir kesim için ulaşması zor bir markasınız...
Ben öyle düşünmüyorum, bugün Harvey Nichols'ı gezdim, şöyle bir yabancı markalara baktım, bir milyardan aşağı çanta yok.

* Ama Harvey Nichols ne kadar doğru bir örnek?
Ama artık çok güzel taksitlendirmeler var. Biz müşteriye her türlü kolaylığı yapmaya hazırız. Örneğin çok öğrencinin mezuniyeti için, gücü yetmeyen ailelere destek olduğumu, çok büyük indirimler yaptığımı biliyorum. Zaten yabancı markalarla kıyasladığınız zaman, ki ben de bir dünya markası olmaya başladım, çok da pahalı değil benim tasarımlarım.
Haberin fotoğrafları