kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Murat Edin Serra Edin Cem Edin Aliye Edin

Bütün ailenin en sevdiği trambolin boş kaldı

09.10.2008
6 Nisan 2008'de, Mehpare Edin'in vefatından tam iki hafta sonra 48. yaşına giren Esat Edin, salona ellerinde kocaman bir pastayla giren çocuklarına bakarken gözyaşlarını tutamamış. Ablasına dönüp, "Mehpare'nin bana bıraktığı en büyük hazine onlar," demiş.
Mehpare Edin için bir arkadaşı "Hastalığının hayatını yönetmesine izin vermeme gayreti içindeydi. Öyle bir insandı ki Mehpare, en önemli ameliyatına gireceği akşam sakin sakin kitap okuyordu," diyor.
Hastanede Leyla ve Belkıs (Edin) bir gün Mehpare Edin'e sormuşlar: "Esat'la evlenmiş olmasaydın, şu an kiminle evli olmak isterdin?" Düşünmüş, düşünmüş... "Esat'tan daha iyisi aklıma gelmiyor," demiş.
Geçtiğimiz ay, aynı soruyu Ayhan Sicimoğlu, Esat Edin'e sormuş. "Her dakika özlüyorum. Yıllar sonra bile onun yerine birini koymam mümkün olamaz." Esat Edin'in kimseyle paylaşamadığı, ikinci kadınsa anneanne Rosie... Esat Edin bir gün eşine şöyle der: "Benden kaçar gidersen, şunu bil ki çocuklar ve annen benimle kalıyor." Çocuklar anneannelerinden büyük kuvvet ve şevkat alarak, annelerinin ölümünü onun desteğiyle kabullenmeyi öğrenmişler. Zaman ötesi bir mimariye ve duyguya sahip aile evi, bana Peter Pan'in ülkesini hatırlattı. Duvarlarda çocukların yaptığı resimler asılı. Aliye, Cem ve Serra'nın anısına açılan defter, duvarın önünde, küçük masanın üzerinde duruyor. Defterlerin altına beyaz örtüler serilmiş. Tipik bir Osmanlı evi olan, mimari detaylarında Akdeniz etkisi gizli bu taş evi Esat Bey, yakın dostu Pozan Köktentürk'le beraber yapmış. Girişte çocukların haftalık okul programı duruyor. Ekim ayı takvime kocaman 'TATİL' yazmışlar. Büyük ağaçların sardığı yeşil bahçenin ortasında ise kocaman bir trambolin var. Sabahın erken saatinde, işe gitmeden önce dört çocuğuyla trambolinde zıplayan bir baba hayal ediyorum! Hüzünle hatırlanacak ailenin mutluluğunu anlatan son resim...

Murat: Kitap kurdu

Ailenin ilk göz ağrısı. Olgun, okumaya meraklı. Annesinin vefatından sonra kendisi istemiş Londra'da okumayı. "Halası olarak takılırdım Murat'a. En büyük kardeş olmanın ikimize de verdiği zorluklar konusunda şaka yollu dertleşirdik," diyor Leyla Edin. "O, bütün kardeşlerini kaybetti. Ben tek kardeşimi kaybettim. Murat ailemizin ilk gözağrısı. Çok iyi bir ağabey. Otoritesini kardeşlerine hissettirirdi. Kardeşler de onun sözünü dinlerlerdi. Mesela kızlar kavga ettiklerinde, hakem olarak Murat'a giderlerdi."

Aliye: Melek yüzlü Aliyoş

Kurdelaya bile Melek adını takan, resimlerde melekler çizen, melek yüzlü Aliyoş.

Serra: Dansçı olmak isterdi
Dansa kabiliyeti olan, çok güzel şarkı söyleyen Serra, dans derslerini aksatmazdı.

Cem: Merhametli afacan
Haylaz, kardeşlerin arasında en asi ruhlu olanı. Ama aynı zamanda çok da merhametli.
Haberin fotoğrafları