kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Farklı protestolarla dikkat çekiliyor...

02.10.2008
HAYVANLAR İÇİN SOYUNDU
Almanya'da yerleşik PETA Deutschland e.V. ad ve unvanlı hayvanları koruma kuruluşunun tanıtımı için soyunan porno yıldızı Jenna Jameson çekimlerde; Türkiye'deki sahipsiz hayvan nüfusunun şiddet uygulanmaksızın kısırlaştırma yöntemiyle aza indirgenmesi için Türkiye'ye çağrıda bulundu.
PETA tarafından çıplak fotoğrafları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a gönderilen Jenna Jameson, tanıtım kampanyasında Türk makamlarından hayvanların sadece kısırlaştırılmaları değil, kısırlaştırılmalarından sonra tekrar alışık oldukları ortama salıverilmesi çağrısında bulundu.
PETA, Türkiye'de yıllardır binlerce köpeğin, yaşamalarının imkânsız olduğu ormanlara ya da çorak bölgelere atılmakta, yani 'ortadan kaldırılmakta' olduğunu ve bu hayvanların çoğunun azap içinde açlıktan öldüğünü iddia ediyor. PETA Deutschland e.V. sözcüsü Bayan Magdalena Scherk açıklamasında "Türkiye'nin, eskiden beri sözde kuduz vakaları bahaneleriyle uygulamakta olduğu 'ortadan kaldırma' ve kitlesel öldürme eylemleri sadece insancıl olmamakla kalmayıp, bu önlemler hiçbir şekilde amaca ulaşmayı sağlamayan, etkin olmaktan uzak eylemlerdir," diyor ve ekliyor, "Vicdansızca katletmenin getirdiği sonuç kesinlikle sıfır düzeyindedir. Sahipsiz hayvanların sayılarının kalıcı olarak azaltılması, sadece doğum kontrolü yöntemiyle gerçekleştirilebilmektedir."

HAYVANLAR İÇİN BESTELEDİ
Bunun yanı sıra, Malezyalı ödüllü piyanist Ross Ariffin, Türkiye'deki sokak hayvanlarına ithaf ettiği bestesi Secret'ı internette yayınlandı. Ross Ariffin, 4 Ekim'de satışa çıkaracağı single'ı Stop'ı da Türkiye'deki hayvanlara ithaf edeceğini duyurdu. Ayrıca bu iki parçanın yer aldığı albümler internetten satışa sunulacak ve geliri Türkiye'deki sokak hayvanları için kullanılacak.

HAYVANLAR İÇİN YOLA ÇIKTI
Almanya'dan Peter Becker adlı bir hayvansever, Türkiye'deki sokak hayvanları katliamını protesto etmek için, bugün Almanya'dan bisikletle yola çıkarak Türkiye'ye gelecek.
www.rad-on-tour24.de/allgemein.html

HAYVANLAR İÇİN FİLM ÇEKTİ
Usta yönetmen Halit Refiğ'in Köpekler Adası adlı filmi de Hayvanları Koruma Günü kapsamında tüm hayvanseverleri bir araya getiriyor. Beyoğlu Sineması'nda 9 Ekim'de saat 20.30'da verilecek bir kokteylin ardından gerçekleştirilecek film gösterimi ile hayvan sevgisine bir kez daha vurgu yapılarak, onların da bu gezegende yaşamaya hakları olduğuna dikkat çekilecek. Halit Refiğ'in bu filmi, hayvanların da birer 'can' olduğuna, bu dünyada onların da yaşam haklarının ne denli önemli olduğuna dikkat çekiyor. Aynı zamanda film, insanın kim olduğunu sorgulayan sahneleriyle insan ile hayvan arasındaki ilişki üzerinden, yaşamın anlamı üzerine yeni sorular üretmemize de neden oluyor. Sunumunu Nur Onur'un gerçekleştireceği gecede, 'Hayvan hakları' konusundaki çalışmaları nedeniyle özel kişi ve kuruluşlara da plaket verilecek.

Haberin fotoğrafları