kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
(Soldan sağa) İdil Tarzi, Metap Elaidi, Bahar Korçan ve Gamze Saraçoğlu.

Kimin standında neler var?

09.10.2008
Bahar Korçan
Palto, kaban ve battaniye

"Ben bu yıl palto ve kabana taktım. Pelerinlerim de olacak. Var olan modellerime ek olarak Galatamoda için tasarladığım modeller de var.
Bunun dışında, battaniye ve yastık da tasarladım. Bu festival aslında bir sosyal sorumluluk projesi olarak başladı. Akaretler'de birçok dünya markası var. Ama Türk tasarımcılarını doğrudan yerli tüketiciyle buluşturacak bir platforma ihtiyaç vardı."

İdil Tarzi
Triko çılgınlığ ya.atacağım

"Festivale özel el örgüsü, rengârenk atkı ve bereler yaptım. Şu anda atölyem harıl harıl bu festival için çalışıyor. Çok iddialı triko elbiseler yaptım. Bizim amacımız bu festivalle, ülkede bir moda bilinci oluşturmak. Akaretler'e geldiğimiz için ben daha da heyecanlıyım. İleride burada bizim de bir mağaza açmamız söz konusu."

Mehtap Elaidi
Beyaz laptop çantası

"Mağazada olan ürünlerimin devamı niteliğinde ürünler olacak. Ağırlıklı beyaz çalıştım. Beyaz çantalar, gömlekler... Beyaz laptop çantalarım da var. Bu festival çok keyifli, bütün günü geçirebileceğiniz bir yer olacak. Biz sabahtan akşama kadar hem gençlere yardımcı olmak, hem ürünlerimizi doğrudan tüketiciye ulaştırmak için buradayız."

Gamze Saraçoğlu
Kirpikli uyku gözlükleri

"Benim showroom'umdaki tasarımlarım zaten giyilebilir kıyafetler. Onları, burada yüzde 50 indirimli satacağım. Siyah ipekten oluşan toplam 150 parça olacak. Bunun dışında geçtiğimiz festivallerde uyku gözlükleri tasarlamıştım ve çok iyi satmıştı. Üzerlerinde kirpik resmi vardı. Bu yıl bunlardan da olacak."

İlginç detaylar
Festival kapsamında bir belgesel çekimi yapılacak. Tüm hazırlık aşamaları, tasarımcıların yaratım süreçleri ve festival sırasındaki şatışların da yer alacağı bu belgesel, daha sonra üniversitelerde, seminerlerde ve televizyonda da gösterilecek. Festival boyunca pandomimciler 'moda'yı anlatan gösteriler yapacak. Genç tasarımcı adayları ve öğrenciler için modacılar her gün workshoplar düzenleyecek.