kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Şıklığın spor hali

Esra Çoruh
08.10.2008
Jean, spor ayakkabı ve eşofmandan vazgeçemiyor olabilirsiniz. Ama bu, hiç bir zaman şık olamayacağınız anlamına gelmez. Hem spor bir tarza sahip olup hem de şık ve alımlı görünebilirsiniz..
1- Spor giyinmeyi seviyorum ve de rahat hissettiğim için sürekli pantolon giymeyi tercih ediyorum. Pantolon giymeden de spor görünmek mümkün mü? (Ayça R. - İzmir)
Spor görünmek için pantolonlara esir olmayın. Jean etekler, kargo şortlar giyerek de aynı havaya sahip olabilirsiniz. Etek giydiğinizde altına yüksek topuklu ayakkabı yerine düz botlar ya da spor kanvas ayakkabı giyerek spor çizginizi korumanız mümkün. Yeter ki kıyafetinizdeki dengeyi koruyun.

2- Spor bir tarzım var; aynı zamanda aksesuar kullanmaktan da hoşlanıyorum. Spor tarza uygun nasıl aksesuarlar kullanmalıyım? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. (Ayşegül M. - İstanbul)
Spor bir tarzınız varsa, ona uygun aksesuar seçmelisiniz.
Tabii ki inci kolyeler size göre değil! Yine tarzınızı tamamlayacak spor çizgide aksesuarları seçmelisiniz. Örneğin sezonun modası olan ekose bir şal, kanvas ya da tüvit bir şapka, büyük boy çanta ile hem spor çizginizi koruyacak hem de sezonun en moda aksesuarlarını kullanmış olacaksınız.

3- 24 yaşında bir genç olarak sürekli jean giyiyorum ve Converse'lerden vazgeçemiyorum. Acaba jeanle de şık olmak mümkün mü? (Melis A. - İstanbul)

Artık jeanler gündüz olduğu kadar geceleri de tercih ediliyor. Yani üzerine şık bir bluz ya da ayağınıza havalı bir ayakkabı giyerek oldukça şık görünebilirsiniz. Size önerimiz, alışık olduğunuz Converse'ler yerine jeaninizi topuklu ayakkabılarla tamamlamanız. Size "İnce topuklu stilettolar giyin," demiyoruz ama daha spor tarzda olan kalın topuklu bot ya da ayakkabılara ne dersiniz? Böylece duruşunuz değişecek ve kendinizi daha şık hissedeceksiniz. Ayrıca jeanin üzerine klasik tişörtler yerine ince örgülü trikolar deneyin.

4- Jeanleri farklılaştırmak istiyorum ama nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. (Mine O. - Adana)
Jeanleri farklılaştırmak artık daha da kolay. Çünkü alışık olduğumuz blue jean yani mavi yıkamalı jeanlere o kadar çok alternatif var ki, jean giydiğinizi hissetmiyorsunuz bile. Son sezonlarda hayatımıza giren renkli jeanler buna en güzel örnek. İster pembe, ister kırmızı hatta yeşil renkteki denimlerle farklı bir jean deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca farklı jean modellerini de giymeyi deneyebilirsiniz. Çünkü bu sezon aklınıza gelen her model jean moda. Dar, bol paça ya da erkek kesimi jeanlerden biri mutlaka size yakışacaktır. Yeni sezonda çizgili jeanler de trendy. Ayrıca casual tarzın bu sezon en öne çıkan trendlerinden birisi, kat kat yani üst üste giyinmek. Siz de üst üste giyeceğiniz temel çizgideki tişörtlerle kıyafetinizi renklendirebilir ve farklı olabilirsiniz.

5- Spor kıyafetler giymeyi seviyorum. Kendimi eşofmanlarla ve spor ayakkabılarımla rahat hissediyorum. Ama arkadaşlarım çok sıradan olduğumu söylüyor. Yine spor giyinerek nasıl şık olabilirim? (Oya D. - İstanbul)
Tarzınızı bilerek giyinmeniz çok önemli. Spor kıyafetlerle kendinizi rahat hissediyorsanız spor giyinmeye devam etmelisiniz. Tarzınızın dışına çıktığınızda kendinizi iyi hissetmeyeceğiniz için kendinize yakıştırmadığınız şeyleri giymeyin. Üstelik spor tarzınızla da şık görünebilirsiniz. Hatta eşofman altı giydiğinizde bile dikkati çekebilirsiniz. Örneğin klasik bol paça eşfomanlar yerine, farklı kesimli eşofman altı seçebilirsiniz. Eşofman altıyla üstünü birlikte giymemeye çalışın. Eşofman altınızın üzerine seçeceğiniz tişörtün spor için giyilen klasik tişörtlerden olmasına da gerek yok. Tek bir parçayı şık seçtiğinizde görünümünüz de bir anda değişecektir. Spor giyinseniz de çantanız ya da tişörtünüz kaliteli, farklı bir çizgide olursa çok şık görüneceğinizden emin olun. Klasik spor ayakkabıların yerine kanvas kumaştan lastik ayakkabıları da tercih edebilirsiniz. Kanvas ayakkabıların çok moda olduğunu unutmayın. İşte size hem rahatlığınızı hem de tarzınızı koruyacağınız şık olma yöntemleri...
Haberin fotoğrafları