kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Erol Köse'den Hande'yle ilgili ilginç açıklama

Her çarşamba yaptığım 'Ayaküstü soru sual' bölümümün bu haftaki konuğu Hande Yener'di... Hande'yi ve şarkılarını çok sevdiğimi okurlarım bilir. Tabii mini röportajda yapımcısı Erol Köse'den neden ayrıldığını da sordum. Hande de, sözleşmesinin bittiğini ve yeni heyecanlar aradığını söyledi. Dün sabah yapımcı Erol Köse'den arka arkaya SMS'ler geldi. Hande'ye çok kızmış besbelli. Ben de, bir gazeteci olarak, tabii ki karşı tarafa da söz hakkı vereceğim. Fakat bazı cümleleri çıkartmak zorunda kaldığımı da bilmenizi isterim. Neyse, buyurun okuyun ve siz karar verin.

REKOR BİR FİYASKO OLDU
"Hande Yener ile dokuz değil altı yıl çalıştık. Zira sözleşmemiz bitmemişti ama biz şirket olarak artık çalışmak istemediğimizi ve son yaptığı albümün asla satmayacağını söyledik. Kendisinin de bazı maddi sorumluluklar üstlenmesi şartıyla fesih protokolü sunduk. Kabulü üzerine de kendisiyle ilişkimizi kesmeyi tercih ettik. Nitekim son albümü de 50 bin civarı basıldı, 40 bin dağıtıldı, 13 bin iade geldi. Yani 27 bin civarı ancak satıldı. Rekor bir fiyasko oldu. Öte yandan 'Hipnoz' klibi birçok kanalda gayri ahlaki bulunup yayınlanmadı. Biz şirket olarak Hande'nin eski tarzının kefiliyiz. Yeni tarzına da son albüme kadar destek verdik. Ama olmadı! Kimse rüya görmesin! Hande artık tiraj ve konser adedi olarak tüm rakiplerinin gerisinde. Önce 'Eller havaya' deyip, sonra aslını inkar edip elektronikçi olunmuyor. Sen hiç Açıkhava'da Hande konseri duydun mu son yıllarda? Ne yazık ki Hande, artık marjinal saç rengi ve hayali nikah tarihiyle haber olabiliyor. Sorarım size, Hande'nin yeni albümünden üç tane şarkı ismi bilen var mı?

AYNA, ATİLLA, MUSTAFA

Maalesef sanatçım hem kendine, hem de şirkete büyük zarar verdi. Onun kitlesi küskün. Erol Köse, Altan Çetin, Alper Narman, Mete Özgencil beyin takımıyla yüz binler satmış, şarkıları marş olmuştu. Ekibine ihanet edip arayışa giren bedelini öder. Sonradan elektronikçi olunmaz. Sözün özü biz Hande'yle ilişkimizi zarar etmemek için noktaladık. Umarım başarılı olur ama herkes biliyor ki bizden sonra hayat zordur, Erol Köse yapımcılığı bir ayrıcalıktır. Ayna, Atilla Taş, Burcu Güneş, Nez, Gülşen, Mustafa Sandal... Kimse kusura bakmasın, hepsi hâlâ benim yapımcılığımdaki şarkılarla sahne alabiliyor, en son albümlerinden ses seda yok. Hande Türkiye'nin en iyi kadın vokaliydi ama rakibi Demet Akalın'ın 10'da biri kadar albüm satıp, 4'te biri kadar işe gidebildi. Benim mesleğim vefasızlık üstüne kurulmuş. Kimler geldi kimler geçti; şarkıcılar yolcu, biz hep hancı. Kim, hangi psikolojik nedenlerle ani değişim derdine girmiştir biliriz... Ama susup uzaktan izleriz, sonra herkes anlar." NOT: Ben Hande'nin son albümü 'Hipnoz'dan üç şarkı sayabilirim. 'Hipnoz', 'Yarasa' 'İp' 'Burdayım' 'Sanma...' Aaa! Beş oldu! Ayrıca şunu merak etmeden duramıyorum: Özel hayatımızda ya da işimizde neden efendi efendi, saygıyla ayrılmayı beceremiyoruz? Çok mu zor?