kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Bankalar, İMKB'yi sarstı ABD doları 1.36'ya fırladı

07.10.2008
Yapı Kredi'nin İtalyan ortağı Unicredit'in hisselerini satacağı haberi zaten düşen borsada satışları hızlandırdı. İMKB yüzde 8.6 düşerken dolar 13 ayın en yüksek seviyesine çıktı..
ABD'den Avrupa'ya yayılan kriz Batılı bankaların süngüsünü birer ikişer düşürürken Türkiye'de de bankacılık hisseleri önderliğinde borsa ağır kayıplar yaşadı. Yapı Kredi'nin İtalyan ortağı Unicredit'in Yapı Kredi hisselerini satabileceğine yönelik haberler nedeniyle yağmur gibi gelen satışlar borsayı yüzde 8.62, bankacılık sektör endeksini yüzde 10.54 düşürdü. Dolar ise 13 ay önceki düzeyine yükseldi ve 1.36 YTL'leri test etti. Faiz ise yüzde 21'lere dayandı.

UNİCREDİT 'SATIŞ YOK' DEDİ AMA...
Türkiye'de sermaye ve para piyasaları haftaya Asya borsalarındaki yüzde 5'lere varan kayıp ve İtalyan gazetesi El Sole'nin "Unicredit Yapı Kredi hisselerini satacak" haberiyle başladı. Güne yüzde 5 düşüşle başlayan borsa, Avrupa borsalarının da kötü açılmasıyla birlikte satışlarını hızlandırdı. İtalya'nın en büyük bankası olan Unicredit, Yapı Kredi Bankası'ndaki Koç Grubuy'la yüzde 50-50 ortaklığıyla ile ilgili olarak "herhangi bir tasarrufunun" gündeme gelmediğini ve bu tip bir girişimin "kesinlikle" söz konusu olmadığını açıklamasına karşın satışlar durmadı.

YAPI KREDİ YÜZDE 14.84 DÜŞTÜ
Yapı Kredi hisseleri gelen haberler nedeniyle yüzde 14.84 değer yitirirken grubun diğer şirketleri Yapı Kredi Sigorta yüzde 12.36 , Yapı Kredi Finansal Kiralama yüzde 16.67 değer yitirdi. Unicredit'in Yapı Kredi'deki eş ortağı Koç Holding hisseleri de düşüşten nasibini aldı ve günü 11.83 değer kaybıyla tamamladı. Bankacılık sektöründe en ağır kayıp yüzde 20 ile yabancılara satışının gecikeceği beklentisiyle Tekstilbank'ta yaşandı. Borsa gün sonunda yüzde 8.62 oranında değer yitirirken endeks 31 bin 574.74 puanla tam 3 yıl önceki seviyelerine geriledi.