kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tartışılan düğün TBMM gündeminde

Giriş Saati : 07.10.2008 11:47
Güncelleme : 07.10.2008 17:22
Yeni Haber
CHP Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, 15 askerin şehit edildiği gün AKP Kilis Milletvekili'nin oğlunun sünnet töreni için devlet olanaklarını seferber etmesi Meclis gündemine taşındı.

AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın 5 yaşındaki oğlunun sünnet düğününe ilişkin tartışmalar Meclis gündemine taşındı. CHP'li Selvi, tartışmalı düğünle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Soru önergesinde AKP'li vekilin oğlunun sünnet töreni için Kilis'in Yavuzlu beldesindeki stadın tahsis edildiği ve stadın bu amaçla düzenlenmesi için Kilis Belediyesi'nden, TEDAŞ'a, Özel İdare Müdürlüğüne kadar kamu kurum ve kuruluşları ile devlet olanaklarının adeta seferber edildiği iddialarını hatırlatan Selvi, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"-Teröre 15 askerimizi şehit verdiğimiz, ülkenin yasta olduğu bir günde, iktidar Milletvekillerinin görkemli düğünler düzenleyerek olağanüstü eğlenmesini nasıl karşılıyorsunuz?

-Kamu olanaklarının şahsi işler için kullanılmasını doğru buluyor musunuz? Bulmuyorsanız, kamu olanaklarını kişisel işleri için kullandığı açıkça ortada olan AKP milletvekili ve kamu olanaklarını seferber eden ilgili ve yetkililer hakkında hükümetinizce herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Başlatılması düşünülmekte midir?"


HASAN KARA'DAN DÜĞÜN SAVUNMASI
AKP Grup toplantısının basına kapalı bölümünde, grup yöneticileri yapılan harcamalar hakkında milletvekillerini bilgilendirirken, AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara da, oğlunun sünnet düğünüyle ilgili iddialar hakkında savunma yaptı, çıkan haberleri yalanladı.

Kara, "sünnet" düğünü ile ilgili gazetelerde çıkan, "Devlet seferber oldu" haberlerine açıklık getirdi. Kara'nın bu toplantıda, gazete haberlerinin doğruyu yansıtmadığını ve "Devlet seferber oldu" diye bir şeyin söz konusu olmadığını anlattığı kaydedildi. Kara, düğünün belediyenin tahsis ettiği stadyumda da yapılmadığı bilgisini verdiği öğrenildi.

(ANKA)