kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zorlu Center'a en prestijli mimarlık ödülü

Giriş Saati : 07.10.2008 18:32
Güncelleme : 07.10.2008 18:38
Yeni Haber
Zorlu Gayrimenkul'ün Karayolları arazisine yapacağı Zorlu Center projesi, dünyanın en prestijli mimarlık ödülleri arasında sayılan 2008 Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında, 350 proje arasında birinci oldu. Proje, 'karma kullanım' kategorisinde jüri özel ödüllerinden 'master planning' (en iyi planlanmış proje) almaya hak kazandı.

Zorlu Gayrimenkul'ün eski Karayolları arazisi üzerine yapacağı Zorlu Center projesi, dünyanın en prestijli mimari projelerinin yarıştığı Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında 350 proje arasında birinci oldu. Emre Arolat-Murat Tabanlıoğlu'nun projesi, 6 Ekim'de sonuçları açıklanan ve 700 kişinin katıldığı bir gala gecesiyle ödüllerin dağıtıldığı 2008 Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında, 'karma kullanım' kategorisinde, jüri özel ödülü olan 'master planning' (en iyi planlanmış proje) almaya hak kazandı. Yarışmacıların kendilerinin başvuru yapamadığı bu ödüle ancak jürinin takdiriyle sahip olmak mümkün.

Royal Institute of British Architects (İngiliz Mimarları Kraliyet Enstitüsü) ve American Institute of Architects (Amerikan Mimarlar Enstitüsü) tarafından desteklenen Cityscape Architectural Awards, Körfez, Ortadoğu, Asya, Afrika, Hindistan, Japonya, Yeni Zelanda, Avustralya ve Latin Amerika bölgelerindeki mimari projeleri ödüllendiriyor. 5 yıldır verilen ödüller, dünyanın önde gelen mimarları ve mimarlık ofisleri tarafından yakından takip ediliyor.

Gala gecesinde ödülünü Cityscape Exhibition Director Frederique Meaurell'in elinden alan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Center projesinin bu prestijli ödülü almasının kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"İstanbul'a kazandırmak istediğimiz 'kendisinden 50 yıl söz ettirecek anıtsal yapı' gerçekleştirme hayalimizi, aldığımız bu ödül daha da pekiştirdi. Dünya mimarlarının da hayranlığını kazanan bu muhteşem projeyi bize kazandırdıkları için Emre Arolat ve Murat Tabanlıoğlu'na bir kez daha teşekkür eder, kendilerini tebrik ederim."

5 DEĞİŞİK FONKSİYONU BİR ARADA BULUNDURUYOR

Emre Arolat ve Murat Tabanlıoğlu'nun yeni bir kent merkezi ve özgün bir park yaratmayı hedefleyen projesi, İstanbul'un kamusal mekan kurgusuna yeni bir halka olarak eklemlenmeyi hedefliyor. Zengin yarı açık alanlarla bildik alışveriş merkezlerinin yapısal ve sosyal normlarını kırıyor ve özgün bir kent meydanı tarifi getiriyor. İstanbul'un kültürel hayatına önemli bir katkı koyması hedeflenen büyük ölçekli bir konser salonu, projenin önemli parçalarından birine dönüşüyor.

'2010 Avrupa Kültür Başkenti' çalışmalarına yetiştirilmesi planlanan Zorlu Center projesinde sosyal ve kültürel çalışmalar ön plana çıkıyor. Proje, konferans salonları, konser salonu, müze ve kütüphane gibi sosyal ve kültürel yapıları kapsamasının yanı sıra otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidansları ile Türkiye'de ilk kez beş değişik fonksiyonu içinde bulunduracak olan 'karma kullanım' özelliğiyle gayrimenkul sektöründe 'trendsetter' olmaya da aday. Yapımına zemin ıslahı ile başlanan projede, 2010'da sosyal ve kültürel merkez ile alışveriş merkezi, 2011 yılında ise otel, iş merkezi ve rezidans fonksiyonlarının tamamlanması planlanıyor.