kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Avrupalı şirketler durgunluk çözümünü CeBIT'te arayacak

TİMUR SIRT
01.10.2008
Küresel krizin Avrupalı şirketleri etkileyeceğinin anlaşılması üzerine Alman şirketleri Türk şirketlerinin bilişim çözümlerini inceleyecek, Almanya'da Avrupa'ya açılacak ofis için öneride bulunacak..
7-12 Ekim tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü TÜYAP'ta düzenlenecek CeBIT Bilişim Eurasia fuarı için Avrupalı şirketler harekete geçiyor. Özellikle Alman şirketleri Avrupa'da işsizliğin artmasıyla birlikte bilişim projeleri için Türk şirketleriyle ilk temasını CeBIT Bilişim fuarında kuracak. Almanya Hannover'den gelen işadamları ve ticaret odası yetkilileri Türk işadamlarına Avrupa'ya açılması için ofis, danışmanlık hizmeti sunacak. ABD'den sonra Avrupa'yı da etkisi altına alması beklenen küresel krizin, Alman şirketlerini de etkileyecek olması Avrasya bölgesine olan ilgiyi artırıyor.

BİLİŞİMCİLERE AVRUPA'DA ÜS
HİFAŞ Genel Koordinatörü Şafak Alpay Profesyonellerin CeBIT Bilişim Eurasia'ya ilgisinin her yıl arttığını kaydeden Alpay, "Bilişim sektörü hızlı gelişmesini sürdürüyor. Buna bağlı olarak tüketici beklentileri ve pazar eğilimleri de yön değiştiriyor. Her yıl teknolojideki yeni trendleri geniş kitlelere ve farklı sektörlere gösteren CeBIT Bilişim Eurasia, değişime ayna tutarak ona ayak uydurmak isteyenlere fırsatlarla dolu bir platform sunuyor. 7-12 Ekim 2008 tarihlerinde yeniden yeni fikirler, tanıtım kanalları ve iş bağlantılarının kavşak noktası olacağına inandığımız fuar, bu yıl da sanayici ve iş adamlarının yoğun ilgisini çekecek ve yatırım kararlarının merkezi olacak." Alpay, Türk bilişim şirketleri de Avrupa'da kendilerine geçiş noktası olacak üs elde edeceğini kaydederek, Hannover'de oluşturulacak çalışmayla ilgili şu bilgiyi verdi: "Türk şirketleri, İsrailli şirketlerin ABD'de olduğu gibi Almanya'yı üs olarak kullanabilecek. Hannover'de yapılan çalışmayla Türkiye, Rusya, Hindistan gibi ülkelere ofis ve şirket kurma olanağı sunulacak. Sadece altyapı değil, kişisel asistanları da sağlanacak. Bu konuda Almanya'da yaşayan Türklerden destek alınacak. Türk girişimcilerinin küresel rekabetin güçlü birer oyuncusu olmalarını desteklemek üzere geliştirilen program kapsamında, Anadolu'dan gelecek heyetler iki farklı yapıda ele alınacak.

PATRONLARA ÖZEL PROGRAM
Yalnızca şirket sahibi, ortağı ve tepe yöneticilerine özel olarak oluşturacak tur için belirlenen sekiz il şöyle sıralanıyor: Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun. Bu programla fuarı ziyaret edecek heyetler, TÜBİSAD tarafından özel bir iş merkezinde ağırlanacak ve kendi işlerinde kullanabilecekleri teknolojiler hakkında bilgi verilecek.