kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tüketicinin güveni azalıyor

Giriş Saati : 07.10.2008 11:10
Güncelleme : 07.10.2008 18:36
Yeni Haber
GFK Türkiye'nin araştırmasına göre, bu yılın Ağustos ayında 80,1 olan Tüketici Güven Endeksi, Eylül ayında 75,3 düzeyine geriledi.

Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliğine (AB) üye ve aday ülkelerin ekonomik konjonktürlerini takip etmek amacıyla yürütülen ''İşyeri ve Tüketici Araştırmaları Ortak Uyumlu AB Programı''nın tüketici araştırmasını Avrupa Komisyonu adına yürütülen GFK Türkiye, Eylül ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksini açıkladı.

Buna göre, Temmuz sonrasında toparlanma eğilimi gösteren ve Ağustos'ta 80,1'e ulaşan Tüketici Güven Endeksi, Eylül ayında 5 puanlık düşüşle 75,3 düzeyine indi.

Araştırmaya göre, tüketiciler Eylülde ''Ergenekon davasını, AK Parti'nin kapatılma davasını, terörü ve ekonomik sorunları'' son bir ay içerisinde Türkiye'nin gündemindeki en önemli olay ve konu olarak belirttiler.

ENDEKSİN ALT KALEMLERİ
Endeksin alt kalemlerine ve değişim oranlarına bakıldığında ise Eylül ayında gelecek 12 ay için hanenin maddi durumu bir önceki aya göre 6 puan azalarak 100'den 94'e indi.
Genel ekonomik durum 7,4 puan azalarak 105,5'ten 98,1'e, işsizlik oranı ise 5,9 puan azalarak 64'e geriledi.
Ağustos ayı ile karşılaştırıldığında Eylül ayında Avrupa Birliği ortalamasında bir değişiklik izlenmezken, Bulgaristan ve İtalya'da 2'şer, İngiltere'de 1 puanlık yükselişler gözlendi. Tüketici güven endeksi İspanya'da ise 2 puanlık bir düşüş gösterdi.

AA